Do sada prodato preko 40 miliona Playstation 5 konzola

0
86
do-sada-prodato-preko-40-miliona-playstation-5-konzola

Sony je potvrdio da je PS5 dostigao novi prodajni rekord od preko 40 miliona prodatih jedinica. Iako nije dostigao ovaj rekord tako brzo kao PS4, to se uglavnom može pripisati značajnim problemima sa snabdevanjem tokom prve dve godine konzole na tržištu.

Danas, ako stvarno želite da kupite PS5, nije teško dobiti ga po fer ceni i sistem je redovno na zalihama kod prodavaca. Očekuje se porast prodaje ove godine, jer Sony navodno planira ograničeno sniženje cene od oko 80 dolara, što će sigurno povećati prodaju na vreme za Insomniacovu sledeću veliku igru, Spider-Man 2, koja treba da stigne u oktobru.

PS5 je nedavno imao jaku prodaju u Evropi. U junu su prodaje PS5 na starom kontinentu porasle za 116 posto u odnosu na jun 2022. godine. Sony je u januaru ove godine dostigao 30 miliona prodaja PS5, tako da je od tada bilo dodatnih 10 miliona prodaja.

PS5 je imao jaku liniju ekskluziva tokom svoje prve tri godine na tržištu. U 2021. godini smo videli igre poput Ratchet & Clank: Rift Apart i Returnal, a zatim Horizon: Forbidden West i God of War: Ragnarok u 2022. Ove godine, vlasnici PS5 su imali Final Fantasy 16 i Spider-Man 2 da se raduju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More