Do sada prodato preko 111 miliona Nintendo Switch konzola

0
37

Nintendov kvartalni poziv o zaradi održan je ove nedelje, donoseći ažuriranja o svim stvarima u vezi sa Switch-om. U ovom trenutku, prodato je preko 111 miliona Switch konzola, ali prodaja za kvartal opada u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, iako je prodaja hardvera možda opala, prodaja softvera je i dalje jaka.

Nintendo tiho provodi sjajnu godinu kada su u pitanju Switch igre. U ovom trenutku, Switch Sports je isporučio preko 4,84 miliona primeraka, dok se Mario Strikers: Battle League približava 2 miliona prodaje. Novi Kirby naslov takođe se približava 2 miliona prodaje. Još uvek nemamo brojeve za Xenoblade Chronicles 3, ali pozitivan prijem kritičara igre je postavio za uspeh. Kasnije tokom godine, prodaja Nintendo softvera će biti pojačana izdanjima Splatoon 3, Bayonetta 3, Pokemon Scarlet & Violet i drugim naslovima.

Dok Nintendo dobro napreduje na polju igre, prodaja hardvera je pala u kvartalu, pala je na 3,43 miliona isporučenih Switch jedinica. Nintendo kaže da su ograničenja u snabdevanju glavni uzrok pada, ali kompanija i dalje očekuje da će isporučiti ukupno 21 milion jedinica za tekuću fiskalnu godinu.

Sve zajedno, ovo je rezultiralo neto prihodom od 2,37 milijardi dolara i operativnim profitom od 784 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Do sada prodato preko 111 miliona Nintendo Switch konzola appeared first on PLAY!.

Original Article