Analitičari kompanije CCS Insight predstavili su svoje istraživanje koje se tiče budućnosti nove tehnologije 5G mobilnih mreža. Spominje se brzi rast rasprostranjenosti 5G mreža, koji bi trebao da bude veći u odnosu na rast rasprostranjenosti aktuelnih 4G mreža.

Do 2023. godine u svetu bi tako trebalo da bude više od 1 milijarde korisnika 5G mreža. Predvodnik u implementaciji 5G mobilnih mreža biće Kina, najviše zahvaljujući domaćim kompanijama koje učestvuju u implementaciji te tehnologije (na primer Huawei).

Evropa će kasniti jednu godinu u implementaciji tehnologije zbog potrebe za razvojem nove adekvatne infrastrukture (na kašnjenje će uvelike uticati birokratski propisi vezani za dodelu potrebnih frekvencija i razna pravila nadležnih regulatornih agencija).

Američko, japansko i južnokorejsko tržište trebalo bi da u stopu prati kinesko u faktoru implementacije 5G mobilnih mreža.

Nakon što 2023. godine dosegne brojku od više od 1 milijarde korisnika, rasprostranjenost 5G mreža će se samo povećati te će do 2025. godine broj korisnika narasti na preko 2,5 milijardi.

Article source: http://www.itvesti.info/2017/10/do-2023-godine-ocekuje-se-milijardu.html