Disney i Epic Games sklopili novo partnerstvo u vrednosti od 1,5 milijardi dolara

0
65
disney-i-epic-games-sklopili-novo-partnerstvo-u-vrednosti-od-1,5-milijardi-dolara

Disney želi da napravi novi IP u Fortnite univerzumu.

Disney i Epic Games su zvanično najavili saradnju koja će spojiti Diznijeve brendove i franšize sa izuzetno popularnim Fortnajtom. Neki od ovih brendova su Pixar, Star Wars, i naravno Marvel. Istina je da su mnogi Diznijevi likovi tokom godina postali deo Fortnite univerzuma, ali nam ova saradnja ipak zvuči malo ozbiljnije.

Epic Games je uvek bio otvoren u pogledu svojih planova da stvori metaverzum u sklopu Fortnajta. Najčešće shvatanje ovog koncepta je da će Fortnite igrati ulogu neke vrste huba, ali ne samo za svoj battle royale mod, već i za niz različitih vidova zabave. Primeri ove ”sinergističke strategije” mogu se videti u virtuelnim Fortnite Festival koncertima, kao i Lego Fortnite i Rocket Racing modovima.

Za sada nam se čini da Epic planira da uradi nešto slično sa Diznijem.

”Naša uzbudljiva saradnja sa Epic Games-om spojiće Diznijeve brendove i franšize sa izuzetno popularnim Fortnajtom, i stvoriti potpuno novi univerzum igara i zabave. Ovo je Diznijeva najveća investicija u svet igara, koja nudi značajne mogućnosti za dalji rast kompanije. Jedva čekamo da naši fanovi iskuse Diznijeve voljene priče na revolucionarne nove načine”, rekao je Rober Iger, izvršni direktor Walt Disney Company-a.

Creating a new universe ✨@Disney x Epic Gameshttps://t.co/gTwt5e3dpz pic.twitter.com/iPC0T2FlzU

— Fortnite (@FortniteGame) February 7, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More