Disgaea 6: Defiance of Destiny

0
482

Disgaea 6: Defiance of Destiny je šesti naslov u taktičkoj na potezu RPG franšizi programera Nippon Ichi Software. Iako Disgaea 6 ne rešava u potpunosti jedan od dugogodišnjih problema serije – zastrašujuću količinu sposobnosti, statistiku i karakteristike igranja – za neko vreme ih predstavlјa u njegovom najpristupačnijem paketu. To, zajedno sa nadahnutim umetničkim dizajnom i otkačenim humorom po kojem je serija poznata, čini zabavno, živopisno ronjenje u životu zombija, princeza i drugih demona.

Disgaea 6: Defiance of Destiny sadrži priču istrgnutu iz uspešnih nasilničkih naslova tokom godina. Glavni protagonista Zed i pratilac zombi pas Cerberus kreću na put da bi pobedili Boga uništenja, i to nije putovanje koje prvi put kao rezultat ima uspeh. Zed je nadaren za Super Reinkarnaciju, koja u osnovi funkcioniše kao način da nastavi da jača uprkos porazu i smrti. Zed-ovo putovanje da pobedi Boga uništenja vidi ga da upoznaje mnoštvo drugih likova, svaki sa njihovim jedinstvenim ličnostima. Prilično je osnovna priča bez njenog humora i šarma, ali na sreću ima obe te osobine viška, omogućavajući joj da zablista, pogotovo što dublјe ulazi u narativ.

Disgaea 6: Defiance of Destiny takođe sadrži ogromnu količinu mogućnosti prilagođavanja za njegov ionako dubok igrački proces, čiji je rezultat ogromnih prvih nekoliko sati. Igra zaista dobro upravlјa njenim bezbrojnim sistemima, čak i ako joj treba neko vreme, iako ne mora nužno dobro da uradi da svi brojevi koji se bacaju na igrača osećaju kao da su važni. Grozan nivo i statistika sposobnosti čine da se brojevi osećaju malo manje uticajno, ali tokom igranja nisu toliko bitni koliko strategija.

Defiance of DestinyKao deo serije poznate po njenom taktičkoj hrabrosti, Disgaea 6: Defiance of Destiny dolazi tamo gde je najvažnije, pružajući iskustvo koje nudi veliki strateški izazov za veterane franšize. Pažlјiva pažnja se poklanja i potencijalnim pridošlicama, međutim, automatska borba omogućava brzo unapređenje dirinčenja da bi prošla kroz izazovniji sadržaj, dok turbo mod čini iskustvo bržim čak i kada je praktičnije. Dalјe opcije, poput mogućnosti da podesite koliko date nagrade dobijate na kraju svakog okršaja žrtvovanjem jedne za višak druge, pomažu u dodatnom prilagođavanju iskustva.

Ekološki izazovi poput boja pločica, kutija za slaganje, likova koje treba baciti i još toga, osiguravaju da borba bude neprekidna. Samo u glavnoj priči nudi se dovolјno raznolikosti da bi Disgaea 6: Defiance of Destiny trebalo da zabavi taktičke fanove na desetine sati, ali post-igra nudi još više sadržaja, ostavlјajući po strani samonametnute izazove dostupne u opcijama prilagođavanja igre. ..

Defiance of DestinyDisgaea 6: Defiance of Destiny, čini se da je odbačen od njegovih inovacija. Taktičko iskustvo ostaje zdravo, ali na kraju je protektiranje elemenata koji se mogu naći negde drugde, a grafika, koja čak ni po standardima Switch-a ne izgleda dobro sa 3D modelima, oseća se neumesno u poređenju sa detalјnim i lepim 2D umetničkim delima igre. Učinak može da zaostaje i za Svitch-om na posebno velikim bojnim polјima, iako postoji postavka koja naglašava performanse u odnosu na grafiku koja je mogla da reši te probleme kad god bi se pojavili.

Takođe je vredno napomenuti da humor i dizajn karaktera sigurno nisu za svakoga. Disgaea 6: Defiance of Destiny može da bude detinjast na način na koji pokušava da izazove smeh, mada ima puno šarmantnih, smešnih trenutaka koji se prirodno pojavljuju da jednostavno puštaju preterane ličnosti igara da se sukobe. To je neravnomerno iskustvo tonalno, ali onaj koji uspešno hvata duh brenda Disgaea.

Na kraju, Disgaea 6: Defiance of Destiny iznenađujuće je dostupan naslov u franšizi poznatoj po njenoj složenosti i taktičkim sposobnostima. Ovu dostupnost postiže ne žrtvujući ni njegovu dubinu, što je glavna blagodet za veterane serije. Uprkos tome, sveukupni nedostatak inovacija u bitkama koje kontrolišu korisnici i neke zastarele grafike i dijalozi čine neujednačeno, mada ponekad i sjajno iskustvo. Čak i sa privlačnijim pristupom za pridošlice, u Disgaea 6: Defiance of Destiny verovatno će najviše uživati oni koji već vole franšizu, a svako ko ima malu toleranciju na anime tropove ili standardnu taktičku cenu verovatno će želeti da ovome da prolaz.

Disgaea 6: Defiance of Destiny was last modified: 25 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Disgaea 6: Defiance of Destiny appeared first on ITNetwork.

Original Article