Discord se otvara za igre i aplikacije   

0
67
discord-se-otvara-za-igre-i-aplikacije-  

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

Discord će uskoro omogućiti programerima da prave nove igre i aplikacije koje se mogu koristiti direktno u njegovoj aplikaciji za ćaskanje. Izbor mini igara i aplikacija dostupan je korisnicima Discord-a već mesecima, ali počevši od 18. marta, svi Discord programeri će dobiti pristup novom ugrađenom SDK-u za aplikacije koji im omogućava da naprave ove posebne ugrađene aplikacije. 

PCPress.rs Image

Discord je koristio svoju funkciju Aktivnosti da omogući aplikacije kao što je IouTube, promoviše mini igre poput pokera, pa čak i podstakne korisnike da igraju sa zajedničkom belom tablom. Sve ove aplikacije se pojavljuju kao ugrađeni iframe unutar Discord-a, ali su do sada bile ograničene na odabrane programere. 

„Mnogi programeri Discorda bacili su oko na Aktivnosti, pitajući se kada bi mogli da kreiraju sopstvene“, kaže Discord u postu na blogu. „Od 18. marta, Discord Developeri će moći da prave nove igre i iskustva koja se mogu igrati direktno na platformi sa našim novim ugrađenim paketom za razvoj softvera za aplikacije.“ 

SDK će otvoriti ovaj odeljak Aktivnosti u Discord-u za mnogo više programera, tako da ćemo sigurno videti mnogo više mini igara koje se mogu igrati direktno u Discord četovima. „Želimo da Discord izraste u najbolje mesto za programere da rade sve: prave, dele, distribuiraju, budu otkriveni i monetizuju svoj rad“, kaže Discord. „Želimo da Discord bude mesto gde vaša aplikacija počinje, gde nalazi dom u zajednicama ljudi širom sveta i gde se može lako deliti među prijateljima. 

Discord takođe eksperimentiše sa načinom da omogući korisnicima da dodaju aplikacije na svoje naloge kako bi lutali serverima. Programeri će moći da omoguće svoje aplikacije za naloge, a eksperiment će pokrenuti zajedno sa paketom za razvoj softvera za aplikacije 18. marta. 

Discord takođe vraća svoje prezentacije aplikacija, gde programeri mogu da iznesu ideje za prototip aplikacija i obezbede do 30.000 dolara finansiranja. Prošle godine, nekoliko alata za veštačku inteligenciju osvojilo je nešto novca za finansiranje, zajedno sa aplikacijom za umetnike, aplikacijom za kameru na koralnom grebenu i mini igricom za izgradnju grada. 

Sva ova poboljšanja usmerena na razvojne programere dolaze samo nekoliko nedelja nakon što je Discord objavio da otpušta 17 odsto svojih zaposlenih. Discord pokušava nova iskustva programera da poboljša rast korisnika, uključujući partnerstvo sa programerima igara za prodaju tematskih avatara i efekata profila. 

Izvor: TheVerge

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.