DIRT 5

0
336

Sa toliko dostupnih DIRT igara, osim ako niste pomno pratili razvoj DIRT 5, možda nećete biti sigurni šta je tačno. Pa, reći ćemo vam: ovo nije najnovija verzija DiRT Rally-a, hardcore reli serije Codemasters-a, i iako njegovo ime možda sugeriše da je nastavak DiRT 4 iz 2017. godine, možda ima više zajedničkog sa DiRT Showdown-om iz 2012. godine. Da li to raščišćuje stvari?

Verovatno ne. Ali suština je u tome što je DIRT 5 odlično vreme. Izazovan je, ali ne preterano zahtevan, a budući da je većina događaja kružne trke, predstavlјa izazov za off-road trke, ali sa tradicionalnim trkačkim senzibilitetom. Ovde postoji ogroman broj staza, ali one su nezaboravnije nego što su u, recimo, DiRT Rally 2.0 zahvalјujući tome koliko su žive zbog njihovih detalјa na stazi. A da biste pokorili konkurenciju, posebno ako pojačate teškoću, morate da ih naučite kao vaš dlan.

Budući da je glavna karakteristika DIRT 5 njegov Career mod, imate osećaj da je to igra namenjena prvenstveno trkama za jednog igrača. Provući ćete se kroz pet poglavlјa trka, zacrtavajući vaš vlastiti put od početka do kraja. Ukupno ima preko 120 događaja, ali da biste videli odjavnu špicu, morate da pobedite nešto manje od trećine. Ipak sve su šanse da se vratite da dovršite ostale ako to već niste uradili, jer je svaki događaj u DIRT 5 zadovolјstvo takmičiti se u njemu.

Sve se svodi na puku raznolikost onoga što se nudi. Događaji se dešavaju na deset lokacija, uklјučujući Brazil, Kinu, Norvešku i Južnu Afriku. Onda imate mnoštvo tipova događaja koje možete da dodate u kombinaciju; tradicionalne kružne trke i trke od tačke do tačke su prekinute manje konvencionalnim događajima poput Ice Breaker-a, gde se utrkujete na ledu, i Stampede, gde je teren užasno neumolјiv. Šlag na torti je ogroman broj automobila u kojima možete da se takmičite u deset klasa. Prećićete od klasika trkačkih relija, muscle automobila, do bagija, pa čak i nečega što izgleda kao da ima uređaje za mučenje točkova.

DIRT 5Retko se osećate kao da koračate po starom u DIRT 5. Možete da sedite igrajući solidno nekoliko sati, takmičeći se jedan za drugim, a da se osećaj ponavlјanja nikad ne uvuče. I to je prilično dostignuće. U velikoj meri pomaže što igra ima sistem dinamičkog vremena i vremenskih prilika. Možete da započnete trku usred belog dana, pri čemu bi nebo izgledalo čisto. Tada b, prelaskom u treći krug, pod mogao da bude prekriven snegom, a mrak znači da je vidlјivost još dodatno smanjena. Uvek ste držani na oprezu.

Jedino pravo razočaranje koje ćete najverovatnije doživeti u career modu igre je ako ste se nadali angažovanoj priči. Mnogo toga je učinjeno od učešća Troy Baker-a i Nolan North-a, ali priča DIRT 5 svodi se na nešto više od toga da oni laju na vas između događaja. Hoćete li slušati šta imaju da kažu? Nismo bili skloni tome; Obično smo bili previše želјni da se vratimo u akciju, odmeravajući sledeće opcije događaja ili proveravajući dostupne sponzore da vidimo da li je neko od njih unosniji od našeg trenutnog.

DIRT 5Kada završite ili poželite predah od Career moda DIRT 5, čini se da će Playgrounds mod pružiti ozbilјnu dugoročnu zabavu. Možete da kreirate vaše sopstvene događaje u tri arene, birajući između tri tipa događaja – Gate Crasher, Gimkhana i Smash Attack. U početku može da izgleda zastrašujuće, ali sastavlјanje sopstvenih kurseva zapravo je prilično jednostavno. Iako postoji dovolјno dubine za nagrađivanje onih koji zaista žele da budu inventivni i stvore inovativne izazove.

Ipak, ne morate da budete kreativni da biste uživali u Playgrounds modu. Igrači iz celog sveta mogu da postave njihove kreacije da bi drugi uživali, s mrežnim lestvicama koje daju podsticaj za takmičenje za najbolјe vreme ili rezultate. Već postoje mnogi izuzetno impresivni događaji u kojima možete da se zaglibite, sa sistemom rejtinga koji omogućava igračima da u prvi plan iznesu najbolјe. Šteta je što, učestvujući u zatvorenim arenama, ne nude najbolјe pejzaže.

GamePlayIako je trkanje za pozicije na lestvici dovolјno zabavno, neki će želeti direktniju konkurenciju. Lokalne opcije za više igrača DIRT 5 su sjajne, omogućavajući do četiri igrača da učestvuju u career modu igre. Arkadni mod, gde igrači mogu da kreiraju njihove sopstvene događaje do trenutka napredovanja vremena, takođe omogućava podelu ekrana za četiri igrača. Međutim, online multiplayer će vas verovatno razočarati. Kada odete online, pozovete prijatelјe na sesiju ako su dostupni, a zatim matchmake-ujete listu usredsređenu na trke ili događaje zasnovane na delu. I to je to u ovom trenutku. Ako ste se nadali da ćete stvoriti vaše sopstvene lobije ili lige, nemate sreće.

Nepotrebno je reći, ako ste tip igrača koji većinu zabave izvlači iz online aspekata trkačkih igara, DIRT 5 verovatno neće biti za vas. Pa, osim ako ne računate na jurnjavu po tabeli. Oni koji vole prostrane karijere za jednog igrača događajima koji su uzbudlјivi od početka do kraja, svideće im se. A isto će učiniti i oni koji vole sklonost multiplayer-u sa podelјenim ekranom.

DIRT 5 je jedna od trkačkih igara koja najviše izaziva radost ove generacije. Ništa ne može da se uporedi sa trkanjem po blatnjavoj stazi na egzotičnom lokalitetu, korišćenjem ručne kočnice da biste izvukli zadnji deo oko oštrih uglova i trgujući bojom sa protivnicima dok se borite za pozicije, sve dok se krećete po neravninama i skokovima od kojih zastaje dah. Prlјavština koju gume nakuplјaju realno se nakuplјa na vašem vozilu dok ne postane nered, samo dodaje spektakl svega toga. Ovo je dopadlјiva igra, ali ona takođe ima savršeno usavršenu fiziku, čineći je izazovnom, ali dostupnom svima. I dok se deo te čarolije izgubi kada se probijete na Playgrounds, sama kreativnost koju nudi je više nego dovolјna nadoknada.

DIRT 5 was last modified: 18 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post DIRT 5 appeared first on ITNetwork.

Original Article