Direktor kompanije Soni navodi da će PS5 igre biti skuplje za izradu

Soni se sprema za prelazak na narednu generaciju konzola sa Playstation 5, gde spada i produkcija novih igara, koja bi mogla postati zahtevnija u finansijskom smislu u odnosu na trenutnu generaciju.

Direktor kompanije Sony, Džim Rajan, je u intervjuu za GIBiz otkrio da će produkcija igara sa novom tehnologijom i šansom za kreiranje prefinjenijeg iskustva postati skuplja. Ovo znači da će u realizaciju neke nove igre biti potrebno uložiti više novca nego što bi trebalo za isti proces na PS4 konzoli.

U smislu tehnologije, misli se na Unreal 5 endžin koji će na Playstation 5 od sredine naredne godine doneti fotorealistično iskustvo, ali pored licenci za upotrebu endžina, developerima će biti potrebno ulaganje u novu opremu koja će ispratiti tehnološki napredak. Kao i upošljavanje dodatne radne snage.

Džim Rajan navodi da povećanje troškova neće biti preterano veliko, ali da je potrebno na to odgovoriti ubrzanim tempom kako bi se producijski održao kontinuitet izdavanja igara.

Veća cena produkcije igara uglavnom znači i kvalitetniji finalni proizvod, ali ono što je zabrinjavajuće sa ovom izjavom šefa Sonija, je da postoji potencijala da se cena igara sa “standardnih” 60$ dodatno poveća, čemu ujedno može doprineti i nadolazeća kriza izazvana posledicama korona virusa.

60 kinti za video igru nije dokumentom utemeljena cena, već je ona došla kao niz međusobnog slaganja izdavača koji nisu želeli da naplate standardno izdanje više od toga.

The post Direktor kompanije Soni navodi da će PS5 igre biti skuplje za izradu appeared first on PLAY!.

Original Article