Dice Legacy

0
211

Dice Legacy je nezgodan da se opiše. To je igra za preživlјavanje u fantazijskom okruženju. U redu, to je dovolјno lako. To je graditelј grada! U redu, znamo šta je to. Takođe, on je rogue-like. Uredno. Oh, i vi ste u prstenastom svetu koji je prekriven ratnom maglom. U redu … još uvek sa nama? Konačno, koristite kockice za sve. A o kockicama treba brinuti. Zato što te kocke mogu da umru.
Vraćajući se korak unazad, Dice Legacy je društvena igra koja se odvija u prelepom svetu koji se odmah oseća kao jedan od Halo prstenova, ali smešten u srednjovekovna fantazijska vremena. Prvi scenario kojem smo imali pristup je da ste izbačeni na plažu i raspoređujete tim kockica sa ograničenom upotrebom za prikuplјanje resursa, a zatim i za izgradnju vašeg grada.

Dok gradite vaš grad, postepeno napredujete kroz mapu, otkrivajući područja koja možete da koristite za proučavanje sa vašim kockicama. Ovo istraživanje ponekad dovodi do nagrade ili opasnosti. Da biste izvršili bilo koju radnju, morate da bacite kockicu do odgovarajućeg lica koje je potrebno za tu radnju. Tako će vam, na primer, za uzgoj pšenice trebati dve kockice koje prikazuju simbole zupčanika, i kada jednom od njih bacite dve, možete da ih posvetite zadatku pravlјenja pšenice. Ovo će vam takoreći izvaditi kockice iz ruku, zaklјučavajući ih u zadatku na neko vreme, obično ispod minuta.

Kada kockice završe (i ako nisu povređene okolinom ili drugim opasnostima), vraćaju se u vašu ruku da ih ponovo bacite. Svako bacanje smanjuje izdržlјivost kockica. Ako ta izdržlјivost dostigne nulu, vaše kockice su mrtve. Zatim to možete da ublažite tako što ćete osigurati da su različite kockice namenjene zadacima između bacanja, tako da nećete stalno bacati ceo set. Sada vaše kocke ne samo da mogu da umru od iscrplјenosti, već mogu da budu smrznute, pa čak i ranjene. Ako kocka mora da se regeneriše, moraće da jede. Zato ćete morati da ih posadite u kolibi za kuvanje, napunite ih hranom i date vašoj maloj kocki odmor da povrati snagu.

Dice LegacyAli to je takođe pomalo tupo i uprkos našim mnogobrojnim pokušajima do sada, nije nam jasno kako se svaki sistem uklapa. To je jedna od onih igara u kojima znate da mora da postoji optimalan put napred ili način da kockice prerastu u strašnu silu. Ali da biste to učinili, moraćete da patite kroz iznenađenja i krivine koje vam se nabacuju u svakoj vožnji. Tu dolazi na red rogue-like mehanika, ponekad smo znali da smo poraženi i pre nego što smo zapravo poraženi jer, na primer, nismo planirali zimu. Ili ako nismo planirali protiv povreda kockica. Ovo nas je navelo da ponovo i ponovo pokrećemo trčanje. Postoje i druge klase kockica, neke nazvane Ascended koje možete da rasporedite na buduće trke kako biste napredovali.

Ono što umanjuje neke od ovih brutalnosti vezanih za kockice je vrhunska prezentacija Dice Legacy-a. Svet igre se oseća živim, ali i odmah minijaturnim na način koji vas privlači. Sitni lјudi koji se kreću po vašem gradu doprinose ambijentu vašeg grada koji raste kako se kreće kroz različita godišnja doba.

Dice LegacyDakle, ako volite graditelјe gradova, ali ste osetili da je žanr zapao u kolotečnu, bićete skloni da proverite Dice Legacy kada bude objavlјen 9. septembra. To je nešto drugačije. I grebe mozak na načine za koje znamo da smo radoznali da se udubimo u to. Iako se elementi Dice Legacy-a mogu da čine poznatim, teško nam je da kažemo da postoji još neka igra poput ove. Zbir njenih delova je potpuno jedinstven i vredan cene da biste jednostavno videli kako ova mašina radi.

Dice Legacy was last modified: 13 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Dice Legacy appeared first on ITNetwork.

Original Article