Diablo 2: Resurrected

0
440
Diablo 2: Resurrected beta utisci

Nostalgija je lukav objektiv kroz koji može da se sagleda svako iskustvo. Najbolјi dan u vašem životu, taj ukusni obrok u kojem ste uživali nakon šest meseci dijete, vaš omilјeni odmor… u vašem sećanju sve su to idealizovane, obojene, dezinfikovane verzije pravih stvari. Tako je i sa video igrama, posebno onima koje smo igrali u godinama formiranja ili onima koje imaju posebno snažnu pozitivnu vezu.
Osetili smo niz emocija igrajući pomalo Diablo 2: Resurrected multiplayer beta. Prvo, poznata muzika pogodila nas je kao gomila slatkih cigli, istrošena akustična gitara i maglovite promene Flamenka pomešane sa prenaglašenom elektrikom. I tu smo odjednom bili, istražujući, hacking i slashing naš put kroz mračno i demonsko selo i duboko u proceduralno generisanim tamnicama. Borba protiv čudovišta i dosadnih granica našeg inventara. Nije moguće složiti potrošni materijal. Otvaranje svitaka za identifikaciju plena. Trepnuli smo i dvadeset jedna godina je nestala.

Evolution Remastered

Diablo 2 je definitivno među tri najbolјih od naših najdražih dungeon crawlers-a svih vremena i nemamo skoro ništa osim sjajnih, iako bledih, sećanja na desetine sati koje smp proveli igrajući igru kada je izašla i ponavlјajući je u različitim intervalima u godinama posle. Ali budimo iskreni. Iako je Diablo 2 stvorio šablon koji su prilično robovski pratile druge, manje kompetentne igre, noviji naslovi uspeli su da razviju žanr u dve decenije od kada se pojavio Diablo 2. Mnoge promene su pozajmlјene od drugih vrsta igara, poput MMORPG-ova ili ARPG-ova, ali sada je retkost da bilo koji osim zadnjeg alata za indeksiranje tamnica ima strogo ograničene slotove za inventar ili potrebu da izvrši upravlјanje zalihama Sukodu da bi se sve uklopilo u teorijskoj torbi.

Diablo 2Diablo 2: Resurrected je remaster. Pobolјšava grafiku bez značajnih promena, otvara vrata za prelazak na drugu liniju, dodaje mogućnost delјenja uskladištenog inventara na više likova igrača, a možda i najbolјe od svega, implementira podršku kontrolera. Osim toga, to je Diablo 2 kakvog se verovatno sećate, smetnje i sve ostalo. Pogledaćete novo osvetlјenje, oštre modele likova, vodu, refleksije i efekte čestica i prvo što ćete pomisliti: „Da li se nešto promenilo?“ Brzo okretanje klјuča i vraćate se doslovnom originalu, šokantno pikselizovanom i vizuelno grubom oko ivica. Resurrected izvodi trik da nas uveri da je ovo igra koju smo uvek igrali. Ali grafički, sasvim sigurno nije. Jedna oblast u kojoj se vizuelni prikazi najočiglednije ažuriraju je u kinematici, koja je sada potpuno u skladu sa standardom CG igranog filma koji očekujemo od Blizzard-a.
Priznaćemo da smo bili pomalo razočarani što je Blizzard odlučio da zadrži gotovo svu mehaniku igre Y2K autentičnom i ne uklјučuje sva ona pobolјšanja kvaliteta života u kojima smo uživali u drugim hack i slash igrama i ARPG-ovima. Neprijatelјska veštačka inteligencija je (naizgled) nepromenjena, kretanje je i dalјe nekoliko frejmova manje od tečnoga (mada je svakako bolјe od originala) i iako postoji mnogo više mogućnosti pristupačnosti nego što je iko mislio da će uklјučiti u 2000., remapiranje kontrolera je samo delimično moguće i opšta implementacija kontrolera izgleda kao da je rad u toku.

Diablo 22000. godine Diablo 2 je bio svetsko iskustvo i za mnoge će igranje remastera biti slatki udarac nostalgije, pojačan novim lakom boje Resurrected-a. Mlađi igrači ili oni koji nisu uložili nekoliko radnih nedelјa vremena u original mogli bi intuitivno da shvate u čemu je velika stvar, ali bi takođe mogli da odlutaju da igraju igre koje su mehanički manje stare škole. Treba da se uradi još neko poliranje, neke nesigurne brzine frejmova za ujednačavanje, a možda i malo uravnoteženja, ali radujemo se punom izdanju igre kada se vrata pakla otvore za posao 23. septembra.

Diablo 2: Resurrected was last modified: 3 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Diablo 2: Resurrected appeared first on ITNetwork.

Original Article