Developeri iza Far Cry i Battlefield igara oformili novi studio

0
45
developeri-iza-far-cry-i-battlefield-igara-oformili-novi-studio

Sve više viđamo developere video igara kako se udaljavaju od velikih izdavača kako bi postali nezavisni i stvorili svoje studije. Takav je slučaj sa Moon Rover Games – potpuno novi indie studijom koji su formirali brojni bivši developeri iza Far Cry i Battlefield.

Kako izveštava Gamesindustry.biz, Moon Rover Games je potpuno novi studio koji su formirali developeri koji su radili na čitavom nizu franšiza uključujući Far Cry, Battlefield i Crusader Kings.

Za studio se kaže da uzima ovo znanje i koristi ga da se proširi na neistraženu teritoriju – sa primarnim fokusom na kompleksni gejmplej. Govoreći o ovome za Gamesindustry.biz, kreativni direktor Moon Rover Games-a Džejmi Kin je rekao:

“Postoji nešto oko kompleksnih i iznenadnih iskustava u igrama, blagi gubitak kontrole nad načinom na koji igra funkcioniše što mi se zaista sviđa“, dodajući da “Postoji ovakva vrsta radosti koju vidite u igračima kada iskuse ove stvari, kada dobiju sistem koji se oseća kao da ima svoj život. To je nešto sa čime zaista želimo da napredujemo.”

Kin je naglasio da njihovi naslovi neće ići tako daleko kao što je The Legend of Zelda: Breath of Wild, ali će i dalje sadržati mnogo jedinstvenih trenutaka.

Ceo intervju možete pronaći na ovom linku, gde se ulazi u mnogo veću dubinu iza mentaliteta developera i saznanja koje oni donose u ovu novu ulogu i studio, ali bez obzira na to, biće zanimljivo videti šta kuva tim u Moon Rover Games .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More