Developer tvrdi da Xbox Game Pass omogućava razvoj kvalitetnijih igara

0
84
developer-tvrdi-da-xbox-game-pass-omogucava-razvoj-kvalitetnijih-igara

Kada je Xbox Game Pass prvi put predstavljen, mnogi zainteresovani su pokazali zabrinutost za zdravlje industrije video igara, bojeći se da bi pružanje takve pretplatničke usluge moglo kanibalizovati prodaju i moglo dovesti do favorizovanja platforme. Prema jednom studiju, to nije slučaj, sa nedavno objavljenim Everspace 2 koji je rekao da je bolji u svakom pogledu zahvaljujući svom partnerstvu sa Game Pass.

Everspace 2 je svemirski looter-shooter postavljen u okruženju otvorenog sveta sa elementima akcione RPG igre. Objavljen danas na PlayStation 5 i Xbox Series X/S, tim u Rockfish Games se obratio na Xbox Wire Blogu da detaljno opiše kako je dogovor o Game Passu prvog dana pomogao da igra bude “bolja” za sve, rekavši:

“Ironično, ne samo da je dobro za Xbox i PC korisnike, već je dobro i za igrače na drugim platformama: svi dobijaju bolju igru zbog Xbox Game Pass servisa. Dodatno finansiranje nam pomaže da ostanemo nezavisni, a možemo isporučiti igru kada mislimo da je spremna – i jeste.”

Naravno, obzirom na to da je ovaj intervju sproveo sam Microsoft, bilo bi neobično da studio kaže drugačije. Ako bismo uzeli Rockfish Games na njihovu reč onda je ohrabrujuće videti da Xbox Game Pass pomaže manjim studijima dok još uvek omogućava naslovima da se objave na drugim konkurentnim platformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More