Desperados 3

0
127

Iako niko ne bi nazvao igrice Western tematike tako retkim, žanr i nije toliko popularan kao naučna fantastika, horor, fantazija ili razne varijacije modernog ratovanja i sukoba. Desperados franšiza nije baš prezasitila tržište, niti, sa drugom igrom u seriji koja se pojavila pre četrnaest godina. Desperados 3 je zapravo prequel na prvu igru, koja je dar za one koji malo kasnije dolaze na zabavu. Nemate nikakvih glavnih likove i dodaci za priče koji bi mogli da se ubrzaju, ali kao što je slučaj sa Red Dead Redemption 2, fanovi serije uživaće da vide odakle dolaze neki dugogodišnji likovi.

Iako pretpostavlјamo da je tehnički moguć nasilan, run-and-gun pristup ispunjenju cilјeva misije, on će biti frustrirajući i ne mnogo zabavni. Ovo je igra u kojoj su nivoi, misije i likovi izgrađeni za šunjanje i stvaranje haosa iz senki. Unutar nevidlјivih parametara igre postoji puno kreativnih načina za rešavanje problema i ubijanje neprijatelјa. Svaki od pet glavnih likova koji se igraju ima vrlo specifičan skup snaga i slabosti i više od polovine zabave Desperadosa 3 pronalazi najelegantniju kombinaciju pucanja, ubadanjaa, hvatanja, zavođenja, ometanja i pravlјenja haosa, svo vreme slušajući vašu bandu kako se šegači i zabavlja. Zaplet je prilično napamet urađen, ali dijalog je dobro napisan i glasovno izražen sa oduševlјenjem. I muzika je fantastična, s pravom vibracijom ’The Good, the Bad and the Ugly’ Ennio Morricone-a širom sveta.

Desperados-ove kampanje u trajanju od 30 sati prolaze kroz neka kultna western okruženja od stena Kolorado-a do Novog Meksika i uopšte, scenografija – ako ne i zemlјana paleta boja – raznolika je, a ekran prepun detalјa i zanimlјivosti i ponekad iznenađujućih događaja, likova i situacija. Nije svaka tekstura neverovatna ili oštra, ali ove male diorame su zagonetke napravlјene od neprijatelјskih obrazaca i sposobnosti likova igrača da ih rešavaju kroz nevidlјivost, planiranje i akcije. Iako je Desperados 3 igra u stvarnom vremenu i nije zasnovana na potezu, radnja može da se pauzirati u Showdown modu, omogućavajući igraču da izda naredbu za svaki lik kako bi ga kompletirao po redosledu. To dobro funkcioniše kako bi se uklonila napetost i strah od neuspeha u misiji koji, čini se, proganja gotovo svaki trenutak igre.

Desperados 3 ne teži tačnosti History Channel-a i negde oko sredine uvodi Isabelle, lik korisnika magije – koja koristi vuduu – i koja ima moćne sposobnosti koje zaista menjaju stvari. Iako su njene veštine očigledno izvan realnog sveta u kome se igra kreće, ona dolazi u pravom trenutku, kada zagonetke i njihova rešenja tek počinju da se osećaju pomalo ponavlјano.

Desperados franšiza ima solidnu i vernu grupu fanova ali decenija i malo više je dugo vremena za čekanje između igara, tako da ima smisla da se počne sa poreklom, čineći ga privlačnim za novo-konvertovane lјubitelјe žanra koji su zavisnici od konjaske opera od napornih dana Red Dead 2. Desperados 3, naravno, nije ništa drugo nego pretrpan i aktivan Red Dead, ali on zamenjuje gunplay stalnim sumnjama koje dolaze sa dobro napravlјenim prikrivenim i izazovnim zagonetkama, i uzimajući više satiričnog tona nego generalno ozbilјan Rockstar proizvod. Strplјivi i kreativni lјubitelјi stealth igara prilično će uživati u Desperados 3, bez obzira da li su zaljubljenici u žanr ili ne.

Desperados 3 was last modified: jul 4th, 2020 by ITN Team

The post Desperados 3 appeared first on ITNetwork.

Original Article