Denuvo razvija benchmark softver kako bi dokazao da ne uništava performanse

0
63
denuvo-razvija-benchmark-softver-kako-bi-dokazao-da-ne-unistava-performanse

Već godinama unazad, mnogi PC igrači smatraju da Denuvo DRM utiče negativno na performanse igara. Iako su postojali pokušaji da se ova tvrdnja ospori, javno mišljenje je ostalo isto. Sada, Irdeto, matična kompanija Denuva, želi da reši ovu dilemu tako što će pokrenuti nezavisni program za merenje performansi.

Neka poređenja performansi između “krekovanih” verzija igara i onih zaštićenih Denuvom su pokazala razlike, ali Stiv Huin, glavni operativni direktor, tvrdi da su ta poređenja netačna jer se verzije igara menjaju i unapređuju tokom vremena, uključujući mesece i godine nakon lansiranja.

Da bi pokušao da reši ovu debatu, Huin je rekao za Ars Technica da Irdeto želi da pokrene novi nezavisni program za merenje performansi, u kojem će mediji dobiti verzije igara sa i bez Denuva kako bi objavili svoja poređenja performansi i rezultate merenja.

Huin priznaje da zajednica ne može nužno verovati rečima same kompanije, pa se nadaju da će nezavisna merenja koja pokazuju minimalne ili nikakve razlike u performansama između verzija igara pomoći. Naravno, pored bilo kakvog potencijalnog uticaja na performanse, postoji mnogo drugih razloga zbog kojih mnogi korisnici imaju primedbe na DRM poput Denuvo, kao što su ograničenja na broj aktivacija za digitalne igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More