Deljenjem novca do najpopularnijeg tvita


Najpopularniji na nekoj društvenoj mreži može se postati na nekoliko načina. Nekima to uspeva samo činjenicom da su celebrityji (to su oni koji su "slavni po tome što su poznati"), sportske, muzičke ili filmske zvezde, političari ili uopšteno neke javne osobe, i slično. Ali, kako to u životu obično biva, mnogo se toga može postići i samo – novcem.
Najnoviji primer za to je Yusaku Maezawa, japanski milijarder, osnivač web prodavnice Zozo, kolekcionar umetnosti, mecena, te za koju godinu i svemirski putnik na SpaceX-ovoj raketi kojom će obleteti mesec. Maezawa je na svom Twitter nalogu postavio nagradno takmičenje sa novčanom nagradom. Sve što treba učiniti je kako bi se u njega "upalo" jet podeliti (retvitovati) njegovu objavu. Nakon isteka roka biće odabrano 100 srećnih dobitnika koji će svaki dobiti po milion japanskih jena (oko 950 hiljada dinara).
U samo dva dana ovaj je tvit podelilo gotovo 5 miliona ljudi, pa je time Maezawa oborio rekord za najpopularniju objavu na Twitter-u ikada. Pitate li se čemu sve ovo – evo i odgovora. Tokom proteklih praznika je njegova marka odeće Zozotown zabeležila je rekordnu prodaju od oko 10 milijardi jena, pa je ovaj japanski bogataš to odlučio proslaviti tako da podeli 100 miliona srećnim dobitnicima. I, očito, stekne dodatnu popularnost na Twitter-u.

ZOZOTOWN新春セールが史上最速で取扱高100億円を先ほど突破!!日頃の感謝を込め、僕個人から100名様に100万円【総額1億円のお年玉】を現金でプレゼントします。応募方法は、僕をフォローいただいた上、このツイートをRTするだけ。受付は1/7まで。当選者には僕から直接DMします! #月に行くならお年玉 pic.twitter.com/cKQfPPbOI3— Yusaku Maezawa (MZ) 前澤友作 (@yousuck2020) January 5, 2019

IT vestiOriginal Article