Dead or Alive 6

Dok igrate peti nastavak u serijalu „Dead or Alive“, možda ćete biti obuzeti osećajem da ste već videli sve što se može videti u žanru borilačkih igara. Sigurno, „Dead or Alive 6“ nudi karakteristike koje su nove u seriji, kao što su efekti krvi i super metar, ali to su samo sitnice nastale iz decenijama starog priručnika za igre ove vrste. U međuvremenu, najizrazitiji faktori „Dead or Alive“ franšize – od naglaska na kontranapada do svojih interaktivnih staza – odavno su izgubili svoj sjaj ili su, u slučaju svojih seksi obučenih ženskih likova, postali deo predvidljivog fetišizma. Ako je cilj „Dead or Alive 6“ da deluje previše poznato, onda je ovaj nastavak napravio neverovatan uspeh.

Ako nikada niste igrali „Dead or Alive“, postoji nekoliko stilova borbe i poteza koji ne nalikuju na druge 3D borilačke igre, kao što su naslovi u „Virtua Fighter“ i „Tekken“ serijalima. Kompanija Team Ninja svakako znaju da je to slučaj, pa tako pokušava da udovolji svojoj pretežno muškoj publici koristeći se glumačkom ekipom koju čine uglavnom mlade žene borci, od kojih neke, na osnovu svoje razigrane odeće i stava, deluju kao da su izvučene iz fetiš porno filmova o očevima i ćerkama. Dok je „Dead or Alive 5“ dodao vidljiv znoj telima likova, „Dead or Alive 6“ otvara mogućnost da se prljavština nakupi na koži i odeći boraca. Moglo bi se reći da ovaj dodatak odražava posledice bitke, ali kada vidite, recimo, vrlo mladu i koketnu ženu sa prljavim čarapama, sasvim je jasno da je igra prvenstveno usmerena ka tome da vam servira lakšu verziju rvanja u blatu.

Jedan od definišućih koncepata serijala „Dead or Alive“ je dugme koje vam omogućava da preokrenete razne bliske napade vaših protivnika. Ideja koja stoji iza ove mehanike je da igraču da alat koji može da zaustavi konkurenciju da vas spamuju udarcima i šutevima. Teoretski, posvećivanje dugmeta kontranapadima podstiče evoluciju akcije, prisiljavajući rivale da mešaju svoje kombinacije i pristupe kako bi izbegli da budu zaustavljeni. Međutim, umesto da se oslone na ili ponovo osmisle ovaj zastoj, „Dead or Alive 6“ uključuje i dodatno specijalno dugme koje se vezuje za Break Gauge, a u suštini je super metar. Kao i u mnogim drugim borbenim igrama, merač se puni dok nanosite i primate štetu. Kada je dovoljno napunjen, merač vam omogućava da pokrenete ofanzivne i odbrambene tehnike putem specijalnog dugmeta. Međutim, u ovoj fazi istorije žanra, merač i njegovi povezani pokreti manje deluju kao inovacija u odnosu na formulu, a više kao kapitulacija trenda koji je popularizovao Capcomov serijal „Street Fighter“.

Možda su najlepši aspekt u „Dead or Alive 6“ njegovi nivoi, posebno njihovi različiti efekti sredine. Na jednom nivou su razbacani eksplozivi koji čekaju da ih aktivirate. Drugi nivo se može pohvaliti električnom barijerom. U posebno zabavnoj areni, možete razbiti svog protivnika u divovsko jaje koje inspiriše majku pterodaktila da zgrabi i ispusti nesrećnog borca. Ipak, čak i ovaj jedan pametan trenutak nosi nagoveštaj ustajalosti, jer prilično podseća na ometajuće dinosauruse na sličnom nivou u „Dead or Alive 4“.

U skladu sa svojim prethodnicima i nekim od svojih savremenika, „Dead or Alive 6“ vam omogućava da žonglirate protivnicima u vazduhu nakon što ih oborite s nogu, ali igra ne zahteva praktično nikakvu veštinu za svoje smešne prikaze udaraca od kojih se ne može odbraniti. To što ćete „pojesti“ 30 do 50% zdravlja svog protivnika žongliranjem je ovde samo malo složeniji potez od okretanja nekog telefonskog broja. Suprotno posvećenosti franšize kontranapadima, žonglerska mehanika igre ostavlja vaše žrtve potpuno bespomoćnim. Još jedan podsetnik je da će korišćenje starih trikova, kako bi se nagradila žeđ fanova za dominacijom, i na neobuzdan način, biti nasleđe „Dead or Alive 6“ i toliko drugih borbenih igara.

Dead or Alive 6 was last modified: avgust 1st, 2019 by ITN Team

The post Dead or Alive 6 appeared first on ITNetwork.

Original Article