Dead Island nema Remake izdanje jer developer veruje da bi to bila greška

0
34
dead-island-nema-remake-izdanje-jer-developer-veruje-da-bi-to-bila-greska

Developer iza Dead Island 2 ne misli da je originalnoj igri potreban moderan rimejk kao mnogim drugim popularnim naslovima ovih dana. U stvari, Dambuster Studios kaže da bi takav poduhvat „mogao biti greška“ za serijal, jer će predstojeći nastavak pomeriti franšizu daleko napred.

Uprkos tome što se čini da je većina studija danas opsednuta preradom svojih najuspešnijih igara, originalni Dead Island iz 2011. neće uskoro dobiti isti tretman. Naslov je lansiran još za Xbox 360 i PS3 i, nakon godina čekanja, fanovi konačno dobijaju punopravni nastavak ovog aprila. Čini se da tim koji stoji iza nastavka, Dambuster Studios, nije razmišljao o oživljavanju originala, verujući da pripada prošlosti i da neće doneti novu perspektivu seriji.

U nedavnom intervjuu za The Loadout, kreativni direktor Dead Island 2 Džejms Vorel upitan je da li fanovi treba da očekuju povratak originala u nekom obliku, a odgovor je bio prilično jasan. “Ne, i mislim da bi to mogla biti greška jer smo već odlučili da nastavimo franšizu sa Dead Islandom 2, i mislim da je bila ispravna odluka da to uradimo kreativno“, rekao je Vorel. “Najbolje je ostaviti [original] tamo gde je bio – uradio je ono što je uradio.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More