Darksiders Genesis

0
276

Darksiders franšiza je oduvek imala osećaj kao da je na vrhuncu velikog mainstream proboja, ali nikad nije stigla tamo. Da li će se to dogoditi sa Darksiders Genesis-om teško je reći, ali on svakako zaslužuje da bude onaj koji će napokon da to učini.

Ovaj prequel prebacuje perspektivu iz trećeg lica na hack ‘n’ slash u Diablo stil izometrijski akcioni role-player i time pruža dah svežeg vazduha franšizi nakon razočaravajućih Darksiders-a 3.

Nastavljajući nedugo nakon što su Four Horsemen (to su biblijski, za razliku od profesionalnih rvačkih štala iz devedesetih) okrenuli leđa podzemlјu, kako bi svetu pružili ravnotežu, igrači kontrolišu dvojicu iz grupe: War i Strife (Rat i Razdor).

Kao i kod ostatka franšize, Genesis se oslanja na vrste mračnog stripa koji biste očekivali od videoigre u kojoj su ostvareni War i Strife, ali to čini impresivnom paletom boja i velikom karakterizacijom njenog vodećeg dua.

U smislu pripovedanja, oba lika dobijaju svoju priliku da zasijaju, s tim što rutina prijatelјa policajca ne uspeva u tropu oba lika suprotstavlјajući se jedan drugome. Srećom, scenario nikada ne uzima sam sebe preozbilјno i mešavina mračne mitologije i poznavanja humora oseća se srodno rivalstvu Gimli-a i Legolas-a iz filmova Lord of the Rings, iako je filtriran kroz komične senzibilitete Marvel Cinematic Universe-a.

Darksiders GenesisBorba ima lep udeo u tome, uprkos uglovima kamere zbog čega se oseća malo manje lično od prethodnih igara u franšizi. Svaki konjanik može da bude zamenjen u trenutku ili drugi igrač može da uskoči u bodove preko podelјenog ekrana ili internet co-op-a, i ove tačke su uobičajene u celoj priči što znači da su sesije za ulazak/izlazak lake za prilagođavanje.

Iako ako igrate sami i jedan od vaših likova padne u bitki, jednostavno možete da nastavite da igrate kao preostali konjanik dok se oni ponovo ne resetuju.

Strife je vickast borac sa pištolјima koji čine borbu protivnika i protivnika iz dalјine validnom taktikom, mada je zgodan i u bliskim situacijama što ga čini verovatno svestranijim od dva lika.

Sposoban je da koristi sedam vrsta municijskog oružja, može da puni pucnje i pomoću ‘vruće pruge’ da spoji sve vrste oštećenja iz dalјine, pre nego što se približi neprijatelјima. Dok debituje u franšizi, verovatno je lik prema kome će mnogi gravitirati.

S druge strane, dugogodišnji fanovi će prepoznati gotovo svaki alat u War-ovom arsenalu, jer je on u osnovi bio izdvojen veleprodajom od originalne igre. To, naravno, nije loše, jer je i dalјe težak napadač sa velikim mačem, ali iako može da se dobaci za neku štetu srednjeg ranga, on se oseća teže nego njegov drug.

Koji god lik da odaberete, ubijaćete na stotine demona. Svako od poglavlјa igre nudi značajne arene i džepove prostora zrelog za istraživanje, što je skoro uvek nagrađeno.

Darksiders GenesisOba lika imaju „duh kuku“, koja može da se koristi i za privlačenje neprijatelјa u blizini i za kretanje kroz neke odelјke lake platforme. Ove i razne opasnosti po životnu sredinu čine da se svet oseća manje pljosnato i trodimenzionalnije od Diablo-a, pa očekujte da će leteti čudovišta sa izbočina, klizeći preko provalija i penjući se uz zidove.

To, međutim, nisu sve dobre vesti, jer postoje problemi sa detekcijom sudara i leplјivošću nekih ivica, što izaziva blagu frustraciju. Postoje i opasnosti od eksplozija koje mogu da budu pokrenute bilo napadima konjanika, ali one se ne mogu zgrabiti kukom duha koja izgleda kao propuštena prilika.

Ubijanje čudovišta (uklјučujući impresivno detalјne boss-eve) mrežnih stvari, ali za razliku od sličnih naslova, ni Strife ni War ne povećavaju se u konvencionalnom smislu. Umesto toga, svaki može da koristi razne vrste kugli da poveća postojeće sposobnosti svežim pojačanjima.

Ove kugle su date naizgled nasumično i slotuju se u stabla veština koja oduzimaju svaki delić energije iz vaših likova, dok se nove sposobnosti otklјučavaju kroz napredak priče i deluju na način poznat poznavatelјima Metroidvania-e – često otvarajući nove rute za kretanje.

U istinu, više povremenih igrača verovatno može da prođe kroz 15-satnu kampanju, a da pritom ne uloži previše u izgradnju njihovih karaktera, ali više hardcore igrači će hteti da ih podese spremne za završnicu.

Ta komponenta endgame-a dolazi u obliku Apocalyptic poteškoće, što kao što samo ime kaže, nije za slabe u srcu. Izaziva vas sa mnogo moćnijim neprijatelјima i pravi je test vaše veštine i karaktera. Takođe je sjajna zabava u co-op-u, čak i ako ona ne predstavlјa mnogo više od reprodukcije istog sadržaja sa jačim neprijatelјima – nasumična područja bila bi lep dodatak.

Darksiders Genesis jedno je od najprijatnijih iznenađenja koje smo odigrali poslednjih meseci, a na konzolama se oseća apsolutno kao kod kuće, uprkos predstavlјanju samo na PC-u i Stadia-i prošlog decembra. Možda će mu nedostajati supstanca koja se bavi endemom i izgraditi raznolikost koju će tražiti neki hardcore igrači, ali kao samostalna naracija u većoj celini itekako je vredna ulaganja za fanove franšize.

Darksiders Genesis was last modified: 8 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Darksiders Genesis appeared first on ITNetwork.

Original Article