Dark Web i nova prodajna mesta

0
183

Dark Web prodajno mesto po imenu „2easy“ postaje sve važnije kada je prodaja ukradenih podataka u pitanju. Na spisku su ukradeni podaci iz internet pregledača (Logs), preuzeti sa preko 600 hiljada kompromitovanih uređaja širom sveta.

PCPress.rs Image

Informacije iz internet pregledača sadrže mnoge važne informacije – od istorije pretraživanja i kolačića, do podataka o kreditnim karticama. Prodajno mesto 2easy je otvoreno još 2018, a tokom vremena je dobijalo na važnosti. Prema bezbednosnim ekspertima, rast je stabilan zahvaljujući kvalitetnoj ponudi, što cyber kriminalci cene.

Ova mračna pijaca je potpuno automatizovana, pa se kupovina obavlja bez potrebe za interakcijom sa prodavcima. Kupljene informacije otvaraju vrata napadačima, te ih vode do privatnih računara, online naloga, podataka o bankovnim računima i kreditnim karticama.

PCPress.rs Image

Iako se ukradeni podaci prodaju za po nekoliko dolara po komadu, štete koje nakon toga nastaju se mere milionima dolara. Zbog toga se preporučuje opreznost, na primer dvofaktorska autentifikacija, menjanje lozinki, te bilo šta drugo što staje na put malicioznim kupcima sa Dark Web-a.

Izvor: Bleeping Computer

The post Dark Web i nova prodajna mesta first appeared on PC Press.Original Article