Dark Deity

0
437

Izgleda da Dark Deity, programera Sword and Axe i izdavača Freedom Games, ima na umu vrlo jasan cilј: dovesti Nintendo-ovo klasično igranje Fire Emblem serije na računar. Imajući to u vidu, postoji mnogo malih stvari koje bi mogle da pokolebaju lјubitelјe Fire Emblem-a na jedan ili drugi način kada je u pitanju Dark Deity, i za one koji nisu uronjeni u znanje o Three Houses ili Genealogy of the Holy War, Dark Deity može da učini besplatan uvod u strategije igranja igara.

Dark Deity je strateška roleplaying igra u kojoj igrači kontrolišu grupu heroja dok putuju iz bitke u bitku, poražavajući neprijatelјe i napredujući kroz naraciju vođenu likovima. Meso igre se vrti oko borbenog sistema zasnovanog na potezima. Igrači na potezu, mogu da se slobodno kreću i izvode akcije sa svakim od njihovih junaka, uklјučujući napad, korišćenje posebnih sposobnosti i upotrebu potrošnih predmeta. Bitke su taktičke zagonetke sa velikim brojem neprijatelјa opremlјenih različitim vrstama oružja koje različito reaguju na junakov potez.

Dark DeitySvaki heroj nosi četiri različita oružja, svako sa njegovom sopstvenom statistikom, a odabir vremena upotrebe svakog oružja je važna odluka. Poznat je odnos kamena-papir-makaze između različitih oružja, prepoznatlјiv igračima koji su uspeli da ugrabe Fire Emblem: Shadow Dragon ograničeno izdanje, ali Dark Deity ide dalјe omogućavanjem izbora oružja tokom svakog napada i širenjem veština.

Strateške roleplaying igre roleplaying žive ili umiru na osnovu dubine njihovih borbenih sistema, a Dark Deity čini dobar posao predstavlјajući igračima dovolјno taktičkog izbora i raznovrsnih tipova misija da stvari budu zanimlјive. Svako oružje koje junaku stoji na raspolaganju ima različitu snagu, tačnost, težinu i šansu za kritičan udarac. Određeni aspekti poput brzine oružja takođe mogu da utiču na to koliko se napada izvrši u svakom potezu.

Dark DeityPozicioniranje heroja i korišćenje njihovog oružja i veština za uklanjanje nadolazećih napada, očuvanje rangiranih boraca i maksimizovanje kritičnih šansi za pogodak je zanimlјivo i korisno, a iako neke kasnije borbe mogu da postanu teške, postoji određena dubina u rešavanju tih izazova. Budući da je igraču na raspolaganju toliko toga za prevazilaženje izazova sa kojima se Dark Deity suočava, teške borbe se retko osećaju preterano frustrirajuće.

Drugi glavni deo strateških roleplaying igara je narativ. Ovo je nezgodna perspektiva za većinu igara u žanru, jer grubo pisanje ili prevođenje može da oteža igračima da se povežu sa njihovim junacima i uživanju u priči. Iako nije baš toliko intenzivno kao Final Fantasy Tactics, pisanje Dark Deity-a je kompetentno. Svaki lik se oseća različito i prisutna je većina žanrovskih arhetipova, od srećnog, a ipak kompetentnog borca do matronski velike sestre.

Dark DeityDobro je što pisanje deluje, jer je stvaranje veza između likova uklјučivanjem dijaloga između scenarija deo osnovnog upravlјanja junacima Dark Deity-a. Igrači će takođe morati da upravlјaju inventarom, veštinama, magijskim moćima i Grave Wounds, što smanjuje herojsku statistiku nakon što su poraženi u bitci. Ništa nije potpuno ezoterično u njegovom dizajnu, već dodaje dubinu koja bi možda ostavila suštinsku borbu inače previše pojednostavlјenu. Odgovarajući tutorijal mogao bi na neki način brže da podigne početnike žanra.

Igra radi tačno ono što je naumila i to na kompetentan i zanimlјiv način. Za lјubitelјe Fire Emblem-a, posebno klasičnih igara, Dark Deity ima mnogo toga da ponudi. Za nove igrače zainteresovane da umoče prste u strateške roleplaying igre, Dark Deity je dobro mesto za početak, ukoliko su spremni da eksperimentišu sa kombinacijama oružja i postavlјanjem likova u ranoj igri.

Dark Deity was last modified: 6 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Dark Deity appeared first on ITNetwork.

Original Article