Danas je Final Fantasy 7 dan!

0
56
danas-je-final-fantasy-7-dan!

Japanska vlada je upravo počela da zvanično priznaje ‘Final Fantasy VII Day’ u znak sećanja na izlazak igre pre 26 godina.

Japan sada priznaje 31. januar svake godine kao zvanični Final Fantasy VII dan, naglašavajući koliko je igra važna za ceo svet, a posebno za Japan. Ovo se radi kroz registraciju Square Enix-a u Japanskom udruženju za godišnjice. Najava Square Enix na Twitteru dolazi sa iskrenim pismom producenta Final Fantasy 7 Remake-a Jošinorija Kitasea. Njegova poruka glasi, prikazana u klasičnom tekstualnom polju iz Final Fantasy 7:

„31. januar 1997., dan kada je Final Fantasy VII izašao, nije bio samo značajan dan za Final Fantasy serijal, već je takođe obeležio kada je toliko velikih stvari počelo da se kreće za nas koji smo radili na igri.

Sećam se da sam bio oduševljen vrtoglavom brzinom kojom se tehnologija video igara razvijala, ali i sanjao velike stvari za budućnost.

Ustanovljavanjem ove zvanične godišnjice, sada ću se zauvek sećati ovih stvari i čuvati ih u srcu.”

FFVII Day takođe može biti samo dodatni marketinški potez Square Enix-a jer nastavlja da objavljuje nove FF7 igre, rimejkove i spin-offove. Međutim, vredi napomenuti da nisu sve igre koje izlaze iz ove franšize bile uspešne, sa nedavno ugašenim First Soldier kao sjajnim primerom.

FF7 Remake je objavljen sa izuzetno pozitivnim reakcijama kritičara i fanova na PlayStation i PC platformama, iako i dalje izaziva podele unutar zajednice zbog svojih odstupanja od originalne priče. Spin-off igre, koji je prvobitno bio prvi spin-off Final Fantasija u celoj franšizi, takođe dobija rimejkove, a Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion je objavljen u decembru. Sledeće poglavlje u Remake trilogiji će izaći u zimu ove godine, koje će biti poznato kao Final Fantasy VII Rebirth.

We’re delighted to announce “Final Fantasy VII Day” has been officially registered in Japan, to commemorate the anniversary of the launch of the original game.

To celebrate, here’s a special message from Yoshinori Kitase, producer of the Final Fantasy VII remake project. pic.twitter.com/GBphY8AYR4

— FINAL FANTASY VII (@finalfantasyvii) January 31, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More