Da li PUBG može da zadrži popularnost na duge staze?

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) igra je bez sumnje postavila značajne temelje na gejming sceni i već spada u jednu od najbitnijih igara u istoriji. Ovaj multiplejer naslov je je tokom poslednjih nekoliko meseci postavljao brojne rekorde, od broja istovremenih igrača prisutnih u igri, do prevazilaženja i onoga što i same Valve igre postižu. PUBG je od objave postao pravo iznenađenje u brojnim poljima i ovo je svakako nešto što se ne može poreći.

Ipak, igra je od same objave imala i nekoliko neslavnih momenata i karakteristika. Ovo svakako uključuje slabu optimizaciju i brojne gličeve, koje developer Bluehole/PUBG Corp. rešava u hodu. Ipak, još veći problem gejming populaciji predstavlja ogroman broj varalica (cheatera) koji su uvek tu da pokvare iskustvo igranja.

Sa svim ovim na umu, PUBG Corporation će svakako želeti da osmisli načine kako da održi poziciju PUBG-a, ali i da je ojača i da igru pretvori u pravi klasik kojem će se igrači ali i developeri vraćati i porediti druge igre sa PUBG-om. Igra je nedavno izašla iz ranog pristupa (early access) i sada joj je potrebno da bude jaka kao završen proizvod.

pubg2_1.jpg

Kako za PC verziju, ovo je možda još bitnije za konzolnu verziju igre. PUBG je trenutno dostupan preko Xbox Game Preview Programa i za sada ostvaruje komercijalni uspeh sa preko tri miliona prodatih kopija u kratkom vremenskom periodu. Naravno, tehničke poteškoće nisu zaobišle ni Xbox verziju igre, pa su potrebni dodatni napori kako bi se ovo otklonilo i stabilizovalo.

Važnost rešavanja učestalih tehničkih problema i održavanje zadovoljavajućeg gejming iskustva nije jedina stvar o kojoj je potrebno voditi računa. PUBG Corporation će morati da da se trudi da održava obećanja onima koji od početka podržavaju igru, jer ovo pomaže u izgradnji poverenja na duže staze.

Jedna od stvari, na koje će PUBG morati da pazi, jeste da ne postane previše lak ili pretežak za igrače. Trenutno, puki potencijal i snaga PUBG-a su dovoljni da zadrže igrače koji su tu već neko vreme, ali i da privuče nove gejmere. Međutim, ovo svakako neće trajati večno – baza igrača će opasti jer su gejmeri uvek u potrazi za nečim novim i uzbudljivim. Ovo se ne odnosi samo na konkretnu PUBG konkurenciju – ove godine ćemo imati veliki broj dugo iščekivanih naslova koji bi mogli pomutiti slavu PUBG-a.

Developer će morati da održava tanku liniju između donošenja novog sadržaja i osiguravanja da taj sadržaj ne bude pretežak za nove igrače, a da ostane i dovoljno izazovan za one koji već neko vreme uživaju u igri.

pubg3.jpg

PUBG, s druge strane, ima nekoliko karakteristika koje igre sličnog tipa nisu imale i zbog čega su izgubile interesovanje igrača. Jedna od njih je jedinstvenost na tržištu. Iako na polju Battle Royale arena podžanra postoje i druge igre, PUBG je u ovom segmentu najbolje što se nudi. Sama igra je umnogome pomogla u popularizovanju ovog stila multiplejer igara, nego što je to pošlo za rukom drugim igrama ovog tipa.

PUBG Corporation će morati da zadrži gejmere kao ključni segment u donošenju odluka kada je PUBG u pitanju. Problemi sa performansama i cheaterima moraju da se isprave, a gejmplej raznovrsnost mora da raste tempom koji će aktuelnu bazu igrača činiti zadovoljnom. Dok god fokus tima developera bude na pravim odlukama, PUBG će bez sumnje nastaviti da bude vodeća igra u industriji.

pubg4.jpg

Kakvo je vaše mišljenje o PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)? Da li je igrate i šta je po vašem mišljenju potrebno kako bi igra zadržala i ojačala potencijal koji ima i održala se dugo na gejming tržištu? Podelite sa nama svoje impresije u komentarima na ovaj teksti, kao i na Benchmark Facebook stranici.

Izvor: Screenrant

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/da_li_pubg_moze_da_zadrzi_popularnost_na_duge_staze-75019