Apple redovno objavljuje nove verzije iOS-a i iPhone-a, a pritom ukidaju podršku za starije uređaje. To znači da na tim uređajima ne možete da preuzimate najnovije verzije aplikacija. A šta je sa aplikacijama koje ste već kupili?

Svaki iPhone po pravilu ima četvorogodišnju softversku podršku, ali to ne znači da će po isteku tog perioda postati beskorisni. Svakako, uvek možete ponovo da instalirate starije verzije kupljenih i besplatno preuzetih aplikacija.

Da biste to uradili, otvorite tab Today u App Store-u, i kliknite na svoje lice u gornjem desnom uglu kako bi otvorili svoj profil. Ako imate uključen Family Sharing, videćete sve preuzete aplikacije, za svakog korisnika posebno. Otvorite svoju listu.

Na listi ćete pronaći sve aplikacije koje ste ikada kupili, uključujući i one koje zahtevaju noviju verziju iOS-a kako bi funkcionisale. Međutim, vi možete preuzeti i stariju verziju aplikacije, za koju vaš sistem ima podršku. Doduše, te verzije možda neće sadržati sigurnosna ažuriranja i dodatne iCloud funkcije.

Ovo važi samo za obrisane aplikacije koje su bile dostupne na starijim verzijama iOS-a, a koje je developer u međuvremenu zamenio drugom ili trećom verzijom.

Na žalost, ovo funkcioniše samo na ovaj način, pa ako ste kupili aplikaciju za iOS 5, nećete moći da je koristite na iOS-u 11. Takve aplikacije pojaviće se na listi, ali biće označene sivom iCloud ikonicom.


Article source: http://imagazin.rs/da-li-mozete-ponovo-da-instalirate-kupljene-aplikacije-na-starim-iphone-ima/