Da li konačno dobijamo nastavak Alien: Isolation?

Ako nas pitate, Alien: Isolation ne samo da je ubedljivo najbolja horor igra ove decenije, već i jedna od najboljih igara decenije uopšte, svakako među deset najboljih.

Možda i jedina igra u ovoj franšizi koja je uspela tako verno i autentično da prenese originalnu atmosferu prvog Alien filma, zahvaljući vrhunskoj režiji i scenariju, koji su radili ljudi sa razumevanjem šta je to što je činilo prve Alien filmove tako strašnim i kultnim, tu “tihu napetost” koja nam je unosila strah u kosti. I naravno, ponašanjem “tuđina”, zahvaljujući do sada najboljoj veštačkoj inteligenciji koju smo imali prilike da vidimo u nekoj video-igri, ali i razumevanju dizajnera nivoa u igri za tu specifičnu vizuelnu estetiku filma, koja je verno replicirana u 3D okruženje igre.

Prva je šteta što je SEGA, vlasnik licence, odlučila da se igra nije dovoljno dobro prodavala i odustala od rada na nastavku (koji je bio predviđen “cliffhanger” završetkom), pa smo tako ostali uskraćeni za uživanje u nastavku ovog fenomenalnog horor iskustva.

Ali, možda su se stvari promenile? Pravo niotkuda, večeras nam je stigao Tvit sa zvaničnog Alien profila, koji možete videti ospod, i koji nam nagoveštava da nešto vezanu za Amandu Ripli “dolazi uskoro”.

Zašto je ovo lepa vest za Isolation fanove? Pa zato što je Amanda Ripli, ćerka čuvene Ripli, glavni protagonista u Alien: Isolation i zapravo to je jedino mesto gde se ona ima iole značajnije prisustvo, tako da su nade sada velike, i ostaje nam samo da vidimo o čemu se radi.

Zbunjuje i poruka “Čitaj. Igraj. Gledaj”, da li to možda znači da dobijamo i novi strip i film vezan za nju? To ne znamo, ali molimo sve znane i neznane bogove da nam donesu nastavak Alien: Isolation.

Daughter. Rebel. Hero. Her story deserves to be told…
#Whois #AmandaRipley #ReadPlayWatch #Daughter #Rebel #Hero pic.twitter.com/NMwdK60oGU

— Alien (@AlienAnthology) January 5, 2019

Original Article