Čuveni DayZ dobija nastavak

0
74
cuveni-dayz-dobija-nastavak

FOTO: Bohemian Interactive

DayZ je jedna od nekoliko igara koja je odgovorna za navalu survival igara na PC platformi, primarno kroz Early Access. Originalna igra je već neko vreme van ranog pristupa, a zahvaljujući dokumentima otkrivenim tokom saslušanja FTC vs Microsoft u vezi sa kupovinom Activision Blizzard grupe, saznajemo da se razvija nastavak za DayZ.

Jedna od Microsoftovih kartica sa sažetkom (preko DSOG) koja je podeljena tokom saslušanja pruža informacije o Bohemia Interactive, razvojnom timu iza popularnih naslova kao što su ArmA, DayZ i Vigor. U dokumentu se navodi da DayZ i dalje ostaje jedna od najigranijih survival igara, sa preko 34.000 istovremenih igrača u periodu od 30 dana pre podnošenja i skoro 19 miliona sati igranja zabeleženih na konzolama. U dokumentu se takođe potvrđuje da se trenutno razvija DayZ 2, zajedno sa ArmA Reforged i ArmA 4.

Iako se ne pominje tačan datum izlaska ili napredak u razvoju DayZ 2, vredi napomenuti da Bohemia Interactive koristi svoj novi Enfusion engine za svoje najnovije naslove. Zbog toga postoji velika verovatnoća da će i DayZ 2 biti zasnovan na njemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More