CS:GO i dalje enormno popularan, čak 1,32 miliona istovremenih igrača tokom vikenda

0
48
cs:go-i-dalje-enormno-popularan,-cak-1,32-miliona-istovremenih-igraca-tokom-vikenda

Čini se da je CS:GO igra koja nikada neće umreti. Uprkos tome što je objavljen pre više od decenije, takmičarska timska pucačina iz prvog lica samo je ojačala, pogodivši rekordnih 1,3 miliona istovremenih igrača još u aprilu 2020. Od tada, popularnost igre je polako jenjavala, ali sada – skoro tri godine nakon što je oborio sopstveni rekord – CS:GO je ponovo nadmašio sam sebe.

U subotu, 11. februara, Counter Strike: Global Offensive je nadmašio prethodni rekord od 1.305.714 korisnika, dostigavši rekord u novoj igri od 1.320.219 igrača. Iako nije ogroman skok u odnosu na prethodni rekord, vredi napomenuti da je CS:GO bio u uzlaznom trendu – posebno u poslednjih nekoliko godina.

CS:GO je prvi put pogodio 1 milion istovremenih igrača u martu 2020. Između tada i sada, igra je zabeležila mesečne vrhunce od preko 1 milion istovremenih igrača tokom 19 od poslednjih 36 meseci – zaista dobar rezultat. Štaviše, s obzirom da su svi u proteklih 7 meseci imali vrhunac od preko 1 milion, sa sigurnošću se može reći da se uzlazni trend igre nastavlja. CS:GO je svakako redovno na vrhu najpopularnijih Steam igara

Vredi napomenuti da je u toku polufinale CS:GO Esports IEM Katowice, što bi nesumnjivo doprinelo porastu broja – ali bez obzira na te efekte, ne može se poreći da je Counter Strike Global Offensive veći nego ikada više od deceniju nakon izlaska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More