Crystal Dynamics se priprema za najavu nove Tomb Raider igre

0
32
crystal-dynamics-se-priprema-za-najavu-nove-tomb-raider-igre

FOTO: Square Enix/Crystal Dynamics

Crystal Dynamics već neko vreme planira novu Tomb Raider igru. Još 2021. godine, studio je izjavio da želi da spoji više elemenata klasičnog Tomb Raidera u svoju sledeću igru, a do kraja prošle godine je objavljeno da je Amazon potpisao ugovor za objavljivanje nove igre. Čini se da će sledeća avantura Lare Kroft biti zvanično najavljena ove godine.

U izveštaju exputera koji otkriva da će Crystal Dynamics odustati od daljeg razvoja Marvel’s Avengers, takođe se tvrdilo da se studio sprema da objavi sledeću igru Tomb Raider kasnije ove godine. Sa Avengersima sklonjenim s puta, Crystal Dynamics će prebaciti resurse da se fokusira na završetak sledećeg Tomb Raider naslova. Pored Tomb Raider, studio takođe razmišlja o oživljavanju Legacy of Kain franšize, na osnovu potražnje obožavatelja u anketi krajem 2022. godine.

Ovaj izveštaj se već pokazao delimično tačnim, jer je ubrzo nakon objavljivanja, Crystal Dynamics zaista najavio planove za zaustavljanje razvoja Marvel’s Avengers, ukidajući planove za sav budući sadržaj. Od trećeg kvartala pa nadalje, igra više neće dobijati ažuriranja, iako će svako ko poseduje igru i dalje moći da igra.

S obzirom da je ovaj deo izveštaja bio tačan, daje izvesnu validnost ideji da će sledeća Tomb Raider igra biti najavljena ove godine. Ostaje da se vidi da li će ovo biti potpuno otkrivanje ili najava logotipa sa ciljem da se regrutuju developeri da rade na projektu. Kao i uvek, razvoj igre je dinamičan i vremenski okviri se često menjaju, pa čak i sa ovim naizgled pouzdanim informacijama u ruci, planovi se mogu promeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More