Crystal Dynamics ozbiljnu radnu snagu uposlio za razvoj Perfect Dark reboota

0
27

Danas je prilično uobičajeno da na video igrama radi više timova u različitim studijima. Imajući to u vidu, ova saradnja se obično dešava između studija koji potpadaju pod isti “korporativni kišobran”. Stoga je interesantno videti da preko 100 Crystal Dynamics developera pomaže Xbox studiju The Initiative u njihovom predstojećem Perfect Dark rebootu.

Perfect Dark Reboot je prvi put najavljen krajem 2020. godine, a potpuno novi Xbox studio The Initiative je najavio da će raditi na ovom „AAAA“ naslovu. Da bi ispunio velika očekivanja igre, Xbox je zatražio pomoć od veterana industrije u Crystal Dynamics.

Tokom nedavnog razgovora na PAX East-u, šef Xbox Game Studios Met Buti ponudio je fanovima uvid u razvoj igre i saradnju između The Initiative i Crystal Dynamics, rekavši „Upravo smo napravili ovo veliko partnerstvo sa Crystal Dynamics i pročitao sam na internetu da to mora da znači da postoji problem. To je sasvim suprotno.”

Buti je nastavio: „Imate ovaj veteranski tim u Crystal Dynamics, veliki AAA tim sa preko stotinu ljudi koji postaje dostupan – naravno da želimo da sarađujemo sa njima, posebno ako su već napravili takvu igru.”

Konteksta radi, Crystal Dynamics kao studio se sastoji od preko 300 zaposlenih, što znači da je otprilike jedna trećina celog tima pozajmljena Microsoftu da pomogne pri radu na Perfect Dark Rebootu – što nije beznačajan broj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Crystal Dynamics ozbiljnu radnu snagu uposlio za razvoj Perfect Dark reboota appeared first on PLAY!.

Original Article