Cris Tales

0
303

Razvili su ga kolumbijski studiji Dreams Uncorporated i Syck, a objavili Modus Games (Super Animal Royale, Override 2: Super Mecha League), Cris Tales kombinuje tradicionalno igranje klasičnih JRPGS-a, poput Final Fantasy i Persona, sa moćima manipulacije vremenom za stvaranje poznatoh iskustva sa nekoliko modernih preokreta. Prvobitno je trebalo da bude objavlјen prošlog novembra, ali programeri su ga odložili za 20. jul kako bi omogućili više poliranja.

Cris Tales stavlјa igrače u ulogu Crisbell, devojčice siročeta u gradu Narim čiji se miran život okreće naglavačke kada upozna žabu koja govori po imenu Matias i slučajno otvori Crystals of Time, čime otklјučava njene tajne sposobnosti da kontroliše tok vremena. Naravno, ovo postavlјa nju i grupu saveznika u potragu da spasu njen rodni grad i na kraju svet od zle carice vremena. Radnja je prilično standardna RPG radnja stare škole, ali ima dovolјno šarma u likovima i dijalogu da stvari ne postanu dosadne.

Cris TalesNa kraju će je Crisbell-ino putovanje odvesti izvan granica Narim-a, predstavlјenog tradicionalnim RPG svetom. Tamo igrači mogu da sačuvaju njihovu igru i putovanje u druge gradove. Crisbell-ina moć gledanja u budućnost ili prošlost dovodi do narativnih izbora i razgranatih puteva, a vizualizuje se konusom koji lebdi iznad nje, s jedne strane ekrana koja predstavlјa prošlost, a druga koja prikazuje moguću budućnost. Pritiskom na dugme X i odgovarajući pravac, Crisbell može da natera Matias-a da uskoči u prošlost ili budućnost kako bi pomogao lokalnim stanovnicima i rešio zagonetke.

Borba se odvija poput tradicionalnog 2D JRPG-a, tako što igrači biraju neprijatelјe za napad, podržavaju članove grupe ili koriste predmete odabirom opcija analognim džojstikom. Pritiskom na dugme A u pravom trenutku, likovi mogu da izvrše drugi udarac ili da blokiraju neprijatelјski napad kako bi smanjili nastalu štetu. Ovo zahteva precizno vreme za početak, dodajući element izazova uobičajenoj borbi zasnovanoj na meniju.

Cris TalesNeprijatelјi mogu da dođu sa bilo koje strane ekrana, dajući borbama dinamičan osećaj. Crisbell-ine moći dolaze do izražaja i ovde, dozvolјavajući joj da šalјe njene neprijatelјe u budućnost ili prošlost da ostare, jer svaki tip ima tri različite faze evolucije. Ovo, u kombinaciji sa statusnim dodacima, poput spalјivanja vatrom ili natapanja vodom, može da dovede do nekih pametnih strategija. Igrači na kraju otklјučaju Syncro napade, u kojima dva lika mogu da se udruže kako bi pokrenuli snažan potez nakon što sakupe dovolјno energije.

Nakon svake bitke, uklјučeni likovi stiču iskustvo koje mogu da koriste za unapređenje, jačanje i otklјučavanje novih čini i veština na klasičniji JRPG način. Igrači takođe mogu da povećaju statistiku njihovih likova tako što će opremiti opremu koju pronađu na bojnom polјu ili kupiti u jednoj od mnogih prodavnica širom sveta.

Cris TalesUmetničko delo Cris Tales-a odlikuje se živahnim umetničkim stilom, zapanjujućom kolumbijskom arhitekturom i fluidnom animacijom, omogućavajući da sve iskoči sa ekrana. Trik koji razdvaja ekran dovodi do upečatlјivog vizuelnog izgleda tokom čitave avanture, a igrači se tretiraju komičnim gegom Matias-a koji stari u punoglavca ili u punašnu staru žabu kad god uskoči u prošlost ili budućnost. Dijalog je u potpunosti izražen, čak i u manjim razgovorima sa NPC-ovima, a muzika i glasovna gluma igre su odlično urađeni. Orkestralna partitura nosi klasičan avanturistički osećaj, što dodaje retro šarmu igre.

Cris Tales prihvata stari model JRPG-ova, čineći da se oseća kao istrošeno iskustvo za iskusne lјubitelјe žanra. Sav šarm, hirovitost i nevinost Final Fantasy-a i The Legend Of Zelda prožimaju postavke i likove igre, ali vremenske moći Crisbell-a pružaju zabavan novi zaokret u klasičnoj borbi zasnovanoj na potezu. Cris Tales takođe nije tako težak, što ga čini dobrim izborom za početnike koji žele da se uklјuče u RPG igre zasnovane na potezima.

Cris Tales was last modified: 6 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Cris Tales appeared first on ITNetwork.

Original Article