Crash Bandicoot 4: It’s About Time

0
407

Nakon što zli Doctor N. Tropy i Doctor Neo Cortex počnu da rade na sastavlјanju kvantnih maski, Crash i Coco su kontaktirani od strane jednog od njih i povučeni u drugu dimenziju kako bi zaustavili njihov zli plan i spasili ne samo njihov svet već i druge dimenzije. Dok se na tom putu ponovo sastaju sa Tawna-om, Crash-ovom starom devojkom (ali ovog puta ona je iz druge dimenzije) i Dingodile-om koji im pomažu. Sva četiri ova lika mogu da se igraju, zajedno sa Neo Cortex-om, koji iz razloga koje nećemo da kvarimo na kraju predstavlјa prilično veliki deo druge polovine igre.

Iako je pripovedanje malo, Toys For Bob stvorili su zabavnu priču koja je uparena sa zaista odličnom glasovnom glumom, oživlјavajući ove likove na način koji nismo očekivali za igru koja se vrti oko pokušaja neuspeha pokušaja ponovo u igri. Pisanje ovde takođe dobro funkcioniše sa odličnim performansama, a igra je na momente zaista smešna, zezajući se, istorija Crasha i činjenica da je čitava gomila igara u osnovi izbačena iz kanona sa Crash Bandicoot 4. Iako, nedostatak bilo kakve Crash-ove glasovne glume se isticao tokom produženih međuscena.

Što se tiče platformiranja i nivoa u Crash Bandicoot 4, oni su čudesni i jedni od najbolјih koje smo ikada igrali. Većina klasičnih Crash-ovih poteza se vraća, zajedno sa istim sanducima za razbijanje i detoniranje iz originalne trilogije i remastera iz 2017. godine. Ali, da bi se modernizovala igra, nove karakteristike poput markera koji pokazuje gde će Crash sleteti nakon što skoči pomažu novim igračima da se zaglave, a da se ne osećaju kao da se od njih traži da se popnu na Mount Everest.

Ali, ne brinite, jer su poteškoće po kojima je serija poznata i dalјe prisutne, a mi imamo i brojač smrti da to i dokažemo. Sa preko 550 smrtnih slučajeva na nivoima i dimenzijama kampanje u svetu, možemo zvanično da kažemo da je Crash Bandicoot 4 prokleto težak. Međutim, to je uvek pošteno. Toys For Bob savršeno su izbalansirale vagu kada je u pitanju nivo težine, a takođe i ostvarivost izazova koji su pred vama. Ne postoji nijedna tačka ni na jednom nivou u kampanji gde smi dobili nemoguć zadatak.

Crash Bandicoot 4Ovaj izazov je zatim pojačan dodavanjem četiri maske koje pružaju jedinstvene prednosti igranja koje mogu da vam ponude nove mogućnosti, a takođe omogućavaju Toys For Bob-u da kreira puzzle za razliku od svega što su ranije mogli. Lani-Loli vam omogućava fazno uništavanje objekata i njihovo nestajanje, Akano daje Crash-u jedinstveni potez okretanja koji uništava desetak kutija, a takođe mu omogućava da se pokreće u vazduh ili polako pluta nazad na čvrsto tlo. Kupuna-Wa će usporiti vreme na nekoliko kratkih trenutaka, a Ika-Ika će okrenuti gravitaciju omogućavajući vam da se prebacujete između dve ravni, tla i plafona.
Sve ove četiri maske dostupne su u određenim nivoima i dodaju lepu promenu tempa i ukusa igri, čineći da se njena dugotrajna kampanja uopšte ne oseća repetitivno, jer se postavlјaju novi izazovi, kao što je usporavanje vremena za hodanje preko nitro kutija i izbegavanje eksplozije ili okretanje gravitacije da biste hodali duž plafona i smaknuli neprijatelјa koji puca na vas odozgo.

Crash Bandicoot 4Ovo su samo neki od jednostavnijih načina na koje se maske koriste, ali poslednja trećina igre zaista postavlјa izazov tražeći da usporite vreme i skočite na rotirajuća sečiva ili se upletete u rukavicu tokom završnog nivoa koji meša sve četiri maske i zadatke za brzo razmišlјanje i savršeno vreme. Ova sekcija je možda bila najteže što smo uradili u igri tokom cele godine.

Povrh tradicionalnih nivoa, platformiranje se razlikuje nizom jurnjava, bonus stazama koje treba da završite i nekim sjajnim boss borbama. Boss borbe Crash Bandicoot-a 4 su divne i sjajno koriste maske i klasičnu platformu igre. To su naočare koje zaista pomažu u spajanju priče o razbijanju dimenzija na način koji to ne čine tradicionalniji nivoi.

Već smo spomenuli da su Dingodile, Tawna i Coco svi igrivi u Crash Bandicoot-u 4. Iako je Coco skin za Crash i u osnovi su isti lik bez razlika, Dingodile i Tawna dobijaju njihove jedinstvene nivoe, zajedno sa Neo Cortex-om, sa kojim takođe može da se igra. Ovi alternativni rokovi su izdanci glavnih nivoa priča.

Tawna i Dingodile su predstavlјeni rano. Tawna je daleko manje okretna od Crash-a i Coco-a, ali može da koristi kuku za hvatanje da bi se kretala po nivoima, što stvara neke jedinstvene strukture i mogućnosti koje obično nisu moguće. U međuvremenu, Dingodile je apsolutni hit i mogli bi sami da igramo celu igru sa njim, koristeći njegov veliki usisni top za nabacivanje gajbi i wumpa voća. Osećaj da uništavate sve oko sebe i tutnjava na DualShock-u 4 čineći ga tako eksplozivnim i nudi neke od najkatarzičnijih igranja u Crash Bandicoot-u 4.

Crash Bandicoot 4Neo Cortex igra potpuno drugačije. Može da nanese štetu samo iz dalјine i nije u mogućnosti da dvostruko skoči, ali mu se daje crta da nadoknadi ovaj nedostatak. Nјegovi nivoi bili su nam najmanje omilјeni od 3 lika koja mogu da se dodatno igraju jer je njegov stil igranja sporiji. Iako su dobri i nude jedinstvene elemente zahvalјujući njegovim novim sposobnostima, nisu nam bili omiljeni.

Za one koji žele da sakupe sve u nivou, Toys For Bob vas pokriva gomilom neobaveznih dodataka koje možete da pronađete i cilјeve koje treba da dovršite. Skriveni dragulјi, opcionalne staze i skriveni sanduci posuti su na svim nivoima u Crash 4. Svaki nivo takođe ima njegove cilјeve koje treba da uraditi, poput pronalaska skrivenog dragulјa, umiranja manje od 3 puta i dobijanja određenog procenta Wumpa voća u rečenom nivou.

Ali sačekajte, postoji još što morate da ispunite. Toys For Bob stvorile su izazovne Flashback nivoe, koji su pravi test sposobnosti platformiranja u Crash Bandicoot-u 4. Još nismo uspeli da pobedimo nijednog, jer su tako teški, ali svaki skok i napad moraju da budu savršeni i oni savršeni su dodatak za hardcore Bandicoot igrače.

Postoje i dva lokalna načina za više igrača, gde možete da se takmičite protiv prijatelјa da biste bili najbrži na nekom nivou ili sakupili najviše Wumpa voća. Ovi režimi su prilično plitki i ne ostaju zanimlјivi nakon jednog ili dva pokušaja. Ovo je bio jedini deo Crash Bandicoot-a 4 od kojeg smo se osećali razočarano.

TrailerScenePoslednji deo sadržaja o kojem moramo da razgovaramo je fantastični „N.Verted Mode“. Svaki nivo ima obrnuti pandan koji se otklјučava nakon pobede nad redovnom verzijom.
Obrnuta verzija ovih nivoa deluje poput ogledala sa obrnutim kursom. Ali, Toys For Bob su prešle dodatan put i dimenzijama su promenile vizuelne elemente, boje, pa čak i predmete na nivou, pružajući im ovaj magloviti plavi raskol, kao da su zaglavili između dve dimenzije. Još uvek nismo daleko stigli u obrnutim nivoima, ali bez sumnje su ono čemu se najviše radujemo da se vratimo, posebno da vidimo nove i jedinstvene načine na koje su programeri odlučili da izvrnu izgled Crash Bandicoot-a i nivoa koje smo prethodno igrali.

Crash Bandicoot 4 bio bi naša igra za vas da The Last of Us Part 2 nije izašao 2020. Toys For Bob dobro su obavile posao u izradi teškog i jedinstvenog nastavka volјene franšize, stavlјajući njihove sopstvene preokrete u formuli i pakovanje u igranim sesijama prepunim sadržaja kako bi novi i fanovi koji se vraćaju bili zauzeti desetinama sati.

Uprkos izvanrednom režimu za više igrača, sve ostalo što Crash Bandicoot radi je besprekorno, od teških nivoa Flashback-a do smešnog N.Verted režima i jedinstvenih nivoa ponuđenih igrajući kao Dingodile, Tawna i Neo Cortex. Crash Bandicoot 4 je suštinska igra koju bi svi trebalo da dožive, jer je kvalitet koji se ovde nudi uporedo sa onim što smo očekivali od najbolјih Sony-evih prvoklasnih studija i Nintendo-vih avantura na platformi. Crash Bandicoot se zvanično vratio i bolјi nego ikad i nadamo se da će opstati u ovo vreme.

Crash Bandicoot 4 je remek-delo u skoro svim aspektima iskustva koje nudi. Odličan N.Verted režim, teški Flashback nivoi, dodatni likovi, cilјevi za lov, kolekcionarstvo za prikuplјanje i zanimlјiva kampanja i boss-evi koji se udružuju kako bi pružili jednu od najbolјih igara za platformiranje na PS4 i iskustvo koje se takmiči sa najbolјim 3D platformama Nintendo-a. Crash Bandicoot 4: It’s About Time nije ništa drugo osim suštinskog iskustva za sve.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time was last modified: 1 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Crash Bandicoot 4: It’s About Time appeared first on ITNetwork.

Original Article