Counter-Strike loot kutije ostvarile milijardu dolara profita tokom 2023. godine

0
101
counter-strike-loot-kutije-ostvarile-milijardu-dolara-profita-tokom-2023.-godine

Counter-Strike je dominirao FPS žanrom godinama. Sa milionima igrača koji igraju igru svakodnevno i jakim nasleđem, Valve je ostao neprevaziđen među pucačinama iz prvog lica na Steamu.

Slično tome, zajednica je potrošila milione na kozmetičke skinove i kutije sa plenom, obezbeđujući konstantan prihod za Valve. To je bio slučaj i 2023. godine kada je Valve navodno zaradio neverovatnih milijardu dolara od kutija.

Ovaj izveštaj dolazi sa sajta za praćenje CS2 Case Tracker.

Sajt prati svaku kutiju koja se otvori u godini i pruža izveštaj. Procenjeno je da je na kutije potrošeno 980.000.000 dolara u 2023. godini, što je zapanjujuća cifra.

To znači da su igrači u 2023. godini otvorili najmanje 400 miliona kutija. Statistika koju je sajt pružio takođe je otkrila da su cene kutija porasle za 178% tokom 2023. godine.

Ovi rezultati ističu zašto je free2play model bio toliko koristan za Valve. Privlačeći masivnu bazu igrača bez dodatnih troškova, kompanija može da privuče kupce kroz privlačne kozmetičke predmete i otključane predmete.

Ipak, Counter-Strike 2 nije uspeo da uspostavi pozitivan izgled za sebe prošle godine. Odmah nakon izlaska, igra je izgubila 180K igrača, a nakon 2 meseca, prosečan broj igrača pao je ispod 723K igrača.

Mnogi su smatrali da Counter-Strike 2 nije dostojan naslednik CS:GO, ali se očekuje da će igra na kraju preokrenuti stvari. To je bio slučaj i za ovu poslednju, kojoj su bile potrebne mnoge nadogradnje pre nego što je postala omiljena pucačina iz prvog lica koju znamo.

Prema izveštaju, početna najava Counter-Strike 2 takođe je dovela do porasta prodaje kutija. Ove cifre su dostigle vrhunac u aprilu kada je prodato 50 miliona kutija, ali će biti zanimljivo videti kako će se tržište održati u 2024. godini.

Sa lansiranjem nove igre koje više ne pomaže prodaji, očekuje se usporavanje tržišta. Ipak, verovatno će nastaviti da generiše milione u procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More