Cotton Reboot!

0
514

Od 1942. do Gradius-a, žanr pucačine oduvek se jako razlikovao, ali 1991. godine objavlјen je Cotton: Fantastic Night Dreams koji je pomogao da se uvede ideja o podžanru „cute ’em up“. Sada je ININ Games uz pomoć BEEP-a i Strictly Limited Games kreirao Cotton Reboot!, moderni remaster tog klasičnog naslova.

Cotton-ova priča je ponovo dizajnirana ostala nepromenjena u odnosu na originalno izdanje, i kao i mnoge priče tog doba je u suštini ogoljena kao moguće opravdanje za postojanje ponaosob svakog nivoa. Za ono što vredi, priča prati mladu vešticu po imenu Cotton kojoj pomaže vila po imenu Silk u potrazi da vrati svetlost u svet obavijen večnom noći. Suprotno od onoga što bi se očekivalo, Cotton zapravo nema problema s ovom situacijom i zapravo je u potrazi jer joj je u zamenu za pomoć obećan slatkiš pod nazivom „Willow“. Nakon svake faze od boss-a dobije jednu od ovih bombona, i ne jede ih zbog toga što joj je Silk rekla da će se, kad ih sve dobije, spojiti u jednu veliku bombonu.

Cotton Reboot!Remake je veoma verna rekreacija igre „shoot ’em up“ originalne Cotton igre, mada sa nekim podešavanjima kako bi se uklopila moderna senzibilnost. Razlike koje ovo čine zapravo mogu da se vide u igri jer pored prepravlјenog „Arrange Mode“-a postoji i „X68000 Mode“ koji je verna rekreacija originalne arkadne verzije. Verovatno najveća razlika između ovih mod-ova je u tome što pucanje u Arrange-u omogućava da se na ekranu odjednom nalazi mnogo više projektila igrača. Niz metaka koje igrač može da proizvede u tom modu čini originalnu igru bledom u poređenju.

Ova razlika se zapravo odnosi na dizajn u celini, jer je, generalno, broj neprijatelјa i metaka na ekranu u prepravlјenoj igri znatno veći nego u originalu. Ovi pakleni elementi značajno povećavaju težinu igre, a dodaju ih i neki boss-evi koji ih čine još težim. Iako ova vrsta komplikovanih poteškoća može da bude privlačna nekima, drugima može da bude isto toliko neprijatna. Ovo je vrsta igre koja želi da igrači igraju njene kratke kampanje ponavljajuće, pokušavajući da savladaju brutalni borbeni sistem koji zahteva precizne pokrete i gde smrt dolazi od jednog pogotka.

Cotton Reboot!Ta filozofija, nažalost, naglašava problem sa kontrolama igre, iako to zapravo nije Cotton-ova greška. Džojstici na PlayStationu 4 jednostavno deluju kao previše neprecizan način unosa za mnoge zahtevne navigacije koje igra zahteva. Kretanje tačnim brzinama i pravcima pomoću samo džojstika može da bude prilično herkulovski zadatak, a može da izazove i vrlo frustrirajuće trenutke u kojima broj pretnji na ekranu onemogućava kretanje uprkos tome što je igraču potpuno izvodlјivo. Ovaj problem može da bude pogoršan preobilјem vizuelnih efekata koji su prikazani u Arrange Mod-u, što blati sposobnost igrača da tačno kaže šta se dešava na ekranu.

Prirodu igre poput Cotton Reboot! publika će odmah znati da li želi da je pokupi, jer što se tiče klasične pucačke igre, upravo to može i da se očekuje. Međutim, za one manje upućene, ova igra je namenjena igračima koji žele da potroše prilično vremena na ono što predstavlјa vrlo kratku igru kako bi mogli da nauče njene detalјe. Takođe je mnogo važnije nego što bi verovatno trebalo da vas ne brine više od malo fan usluge.

Cotton Reboot! was last modified: 6 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Cotton Reboot! appeared first on ITNetwork.

Original Article