Copilot Pro košta 20 dolara i donosi napredne AI funkcije

0
99
copilot-pro-kosta-20-dolara-i-donosi-napredne-ai-funkcije

PC Press Studio

PCPress.rs Image

“Copilot GPT” će obavljati specijalizovane zadatke.

PCPress.rs Image

Dostupne su i Androdi i iOS aplikacije

Prošlo je godinu dana nakon što je Microsoft pokrenuo svoj Bing Chat sa ChatGPT-jem kao osnovom. Sada se taj novi model jenostavno naziva Copilot. Kompanija sada najavljuje svoje sledeće značajne korake u vezi sa veštačkom inteligencijom. Uvodi se Copilot Pro i mesečna pretplata od 20 dolara. Copilot Pro će pružiti naprednim korisnicima pristup najnovijim verzijama ChatGPT-ja, kao i pristup Copilot-u u Microsoft 365 aplikacijama i drugim novim funkcijama. Copilot iOS i Android aplikacije sada su dostupne svima, nakon ograničenog lansiranja prošlog meseca.

Microsoft takođe uvodi Copilot GPT, novu funkciju koja će omogućiti prilagođavanje Copilot-a oko određenih tema poput “fitnesa, putovanja, kuvanja i još dosta toga”. Korisnici Copilot Pro-a će takođe moći da kreiraju svoje vlastite Copilot GPT-ove.

Microsoft navodi da će korisnici Copilot Pro-a imati pristup verziji GPT-4 Turbo. Zatim će moći će da prebacuju između različitih GPT modela. Takođe, pretplata omogućuje bolje kreiranje slika pomoću veštačke inteligencije. Slike će imati veći kvalitet, uz opcionalno formatiranje pejzaža. Takođe, treba napomenuti da je Copilot Pro košta 20 dolara mesečno po korisniku.

Copilot za Microsoft 365 je sada dostupan malim kompanijama

Iako je Copilot i niz najava Microsoft-a u vezi sa veštačkom inteligencijom tokom 2023. godine izazvao mnogo pažnje zapravo nas je naterao da se ponovo zainteresujemo za dobrog starog Bing-a. Još uvek nije jasno da li će zaista biti koristan za korisnike. To može objasniti žurbu ka brzom monetizovanju Copilot-a za napredne korisnike.

Pitanja za Copilot su skupa, kako u pogledu računarske snage, tako i u pogledu potrošnje energije pa Microsoft mora naći način da stvarno povrati neke od tih troškova od svojih najvernijih korisnika. Takođe, kompanija takođe mora da ispuni svoje obećanje od 13 milijardi dolara ulaganja u OpenAI. To je Microsoft-u dalo 49 odsto udela u ovoj kompaniji i izazvalo nove regulatorne analize.

Ove kompanije imaju snažnu vezu. Shodno tome nije čudno što je izvršni direktor kompanije Microsoft-a Satya Nadella bio ključan u ponovnom postavljanju suosnivača OpenAI, Sam-a Altman-a kao izvršnog direktora, nakon dramatične borbe sa odborom direktora kompanije.

Pored Copilot Pro-a, Microsoft navodi da je Copilot za Microsoft 365 sada široko dostupan malim kompanijama koje imaju pretplatu na “Business Premium” i “Business Standard“. Cene se nisu promenile od ranijeg lansiranja. Još uvek je cena 30 dolara mesečno po osobi.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.