COOL TECH IDEA za Silver monitor pametnu narukvicu

0
38

Tehološka medijska kuća VIDI u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te poznatim tehnološkim tvrtkama Rimac automobili, ByteLab i drugima nakon osmogodišnje je pauze ponovno organizirala VIDI e-novation natječaj za hi-tech inovacije. Deseteročlani žiri nakon više mjeseci i nekoliko krugova žiriranja odabrao je među 50 prijavljenih projekata najbolje.

Nisu se svi odlični projekti probili do glavnih nagrada, no onim perspektivnim rješenjima koji imaju šanse razviti se u odlične proizvode posebno je priznanje pod nazivom COOL TECH IDEA dao časopis VIDI.

Među velikim potencijalima nalazi se i Silver monitor, pametna narukvica i aplikacija tvrtke Silver technologies.

Silver Monitor je integrirani sustav za praćenje zdravstvenih parametara kod starije, slabije pokretne populacije.

Krajnji korisnici proizvoda su starije osobe (65+g.) koje pretežno žive same i/ili žive u ruralnim područjima. Riječ je primarno o osobama u poodmakloj životnoj dobi, koje mogućno imaju imaju neku ozbiljniju zdravstvenu dijagnozu (poput problema sa srcem, tlakom, Alzheimera), i/ili su slabo pokretni.

Proizvod Silver Monitor se sastoji od pametne narukvice koja prikuplja biometrijske podatke. Trenutno je dostupno 5 funkcionalnosti: mjerenje tlaka, otkucaji srca, tjelesna aktivnost, geo-lokacija I sustav alarmiranja. Proizvod uključuje i softversku platformu u obliku web aplikacije, koja je dostupna I na mobitelu.

Softver kontinuirano prikuplja podatke (svakih 5 minuta) u toku dana (0-24h). Podaci se u našem sustavu strukturiraju I analiziraju upotrebom napredne tehnologije strojnog učenja. Na temelju ove analize moguće je detektirati i prevenirati potencijalne zdravstvene probleme, eventualne ozljede i padove kod starije populacije. Softverski dio proizvoda, platforma koja omogućuje uvid u stanje zdravlja starijih ljudi namijenjena je zdravstvenim profesionalcima i članovima obitelji (skrbnicima).

Original Article