Commandos 2 HD

0
452

Pomalo je razočaravajuće da HD Remaster klasičnog naslova strategije Drugog svetskog rata Commandos 2 počinje zapanjujućim zidom teksta koji objašnjava šta tasteri rade na vašem kontroleru. Bez postepenog uvođenja, minimalnih zahteva i kažnjavajućih poteškoća u igri možda su razlozi zbog kojih je Commandos 2 bio odlična PC igra, ali ne bi smetalo da malo blaže olakšate lјudima kada ste skoro 20 godina udalјeni od konteksta.

Commandos 2 je strateška igra u stvarnom vremenu koja se u velikoj meri pripisuje ideji da su pokušaji i greške klјučna prodajna tačka. Imate kontrolu nad odredom komandosa, svaki sa njegovim veštinama koje su klјučne za poraz nacista u nizu tajnih misija. Nјegov fokus je na nevidlјivosti nad vatrenom moći, pa je odabir pravog grubog muškarca za taj posao i osiguranje da ostale grube muškarce ne ostavlјate u ranjivom položaju česta dilema, ona iz koje zaista ne možete da se izvučete. Commandos 2 ima dubine i inteligencije, ali nema puno taktičke fleksibilnosti kada stvari krenu u pogrešnom smeru.

Ponovo, ovo bi moglo da bude prilično pripisano na čudnost godina igre, ali ta nefleksibilnost, zajedno sa aspektom u realnom vremenu, nedostatkom kontrolnih tačaka, i pipkavim, preplavljujućim i iskreno bagovitim, upravlјa snežnom kuglom dok ne postane oh-tako-je-lako pronaći grešku u praktično svemu u vezi sa ovim remasterom. Gotovo kao da bi neko umešan u ovu pomisao da bi puštanje složenog, razdvojenog, loše ostarelog RTS-a sa žestokom privlačnošću bilo dovolјno jer hej, ta deca ih vole kao Dark Souls, zar ne? I to je jako? Nije prvi put u protekloj deceniji otkako su igre Souls postale istaknute, neko brka izazov sa nepotrebnom frustracijom.

Commandos 2 HDPrelaz između likova je spor, nepredvidiv i ponekad ne reagujuć, što u više navrata izaziva nepravedne neuspehe. Isto važi i za odabir alata i radnji. Odziv miša i tastature preko je potreban da bi se išlo u korak sa brzim podmuklim žongliranjem vojnika zasnovanih na veštinama, pogotovo jer ovi vojno obučeni tvrdi gadovi imaju potpunu nesposobnost da obavlјaju određene jednostavne zadatke jer se to smatra ‘veštinom’ za drugog člana njihovog tima.

Commandos 2 HDTamo gde bi trebalo da bude napetosti i uzbuđenja dok postrojavate vaš sastav da biste izveli neku prikrivenu sabotažu, umesto toga postaje igra slučaja u kojoj biste mogli da propadnete jer ste zaboravili da jedan momak ne može da geguje naciste poput ostalih ili da baci merdivene. To nije karakterna osobina, to je prilično usrani elitni vojnik i lјudsko biće.

Commandos 2 HDSamo po sebi, to je još jedna čudna starost. Na kraju krajeva, ovo dolazi iz ranih dana stelta u igrama, i kao takvo postoji nejasno razumevanje šta bi trebalo, a šta ne bi trebalo raditi u tandemu sa mehanikom. Ipak, to ne čini ništa manje zbunjujućim bolom u zadnjem delu, i bačeno zajedno sa tehničkim greškama koje su mogle da budu podešene ili otklonjene makar da olakšaju teret škripavog RTS okvira, uništava svako opiplјivo uživanje u vama mogao da izađe iz Commandos 2.

Postoje blagi pozitivni delovi ovog remastera. Nesumnjivo izgleda bolјe od originala, sa vizuelno čistijim izgledom i korisničkim interfejsom (čak i ako nisu podržani osnovnom zbrkanom mehanikom), i ako (VELIKO ako) možete da prolazite kroz puknuće kanalizacione cevi zbog problema i uhvatiti se ukoštac sa mehanikom igre, tada ima prolazne trenutke uzbudlјive napetosti koja se ne svodi samo na to da li će te nezgrapne kontrole ponovo izneveriti.

To je iskreno. Imali smo prilično lepe uspomene na Commandos 2, ali potpuno je jasno da ovaj remaster nije samo loš port konzole, već i opšti pokušaj „modernizacije“ klasika. Ne brinite o tome, Commandos 2 je upravo ona vrsta klasične igre kojoj je potrebna odgovarajuća modernizacija da bi privukla novu publiku. Ovaj remaster ne samo da ne modernizuje igru, već je nekako čini još manje dostupnom i prijatnom za pridošlice i stare korisnike.

Commandos 2 HD was last modified: 1 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Commandos 2 HD appeared first on ITNetwork.

Original Article