CoD: Modern Warfare američki ratni zločin proglasio ruskim

Utisci se još uvek lagano sležu po pitanju najnovije Call of Duty igre, koja je izašla pre par dana, a našu recenziju ćete moći da čitate u novebarskom broju časopisa Play!Zine, koji će se pojaviti za oko nedelju dana.

U međuvremenu, kampanja igre je već dobila određenje kritike po pitanju pristrasnosti priče, a bogme i po otvorenom lažirannju istorije.

Tako je jedan momenat u igri, poznat kao u istoriji kao “Auto-put smrti”. U pitanju je stvarni događaj koji se desio za vreme Zalivskog rata, kada su savezničke snage na čelu sa SAD bombardovale vojsku Iraka u povlačenju, pri čemu je stradalo najmanje 1500 ljudi, a prema nekim navodima, ta kolona je uključivala i izbeglice i druge civile, a ne samo vojsku.

Događaj je svakako kontroverzan, i za mnoge je u pitanju čist ratni zločin i prekomerna upotreba sile.

Isti ovaj događaj se pominje i u novom CoD: Modern Warfare, ali ovoga puta igra okrivljuje Ruse za ovaj događaj, kao što možete videti ispod.

Imajući u vidu da se već zna da Activision plaća novac američkim proizvođačima oružja, kako bi se ista u originalnu pojavila u igru, nije nemoguće da i vojska SAD ima direktan uticaj na to šta može, a šta ne može da se pojavi u video-igrama napravljenim u SAD, baš kao što postoji i odeljenje za Holivud.

So, uh, it turns out that the new Modern Warfare game just sorta lies about a US war crime and makes it a Russian one because it needs the US forces to be seen as the good guys.

So that's… I don't really have words for how to feel right now. Disgusted, probably. pic.twitter.com/8wGRIuYkKk

— Chowderhead (@TheChowderhead) October 27, 2019

The post CoD: Modern Warfare američki ratni zločin proglasio ruskim appeared first on PLAY!.

Original Article