Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues

0
449

Zasnovan na hit humorističkoj seriji o borilačkim sportovima, koja je i sama zasnovana na filmskoj seriji The Karate Kid, Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues je još jedno side-scrolling beat ’em up izdanje koje je izdato u godini koja je obilovala njima. Iznenađujuće je da je on možda najinovativniji i najkompletniji od svih. Ali nažalost bori se sa osnovama.

Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues‘ campaign mod je efektivno podelјen na dva dela. Nakon kratke uvodne scene, tražiće se da odaberete između Cobre Kai i Miiagi Do-a, svaki sa njegovom pričom i likovima koji mogu da se igraju. Šta god da odaberete, želećete da pređete na drugu odmah nakon istog fajla za sačuvavanje igre ako želite da pogledate pravi kraj igre.

Naravno, iako svaka od dve strane ima njene likove i dijalog, faze kroz koje morate da odigrate ostaju iste. A ima ih puno. Putovaćete preko Los Angelesa u vašoj avanturi ispunjenoj borilačkim veštinama, probijajući se kroz mnoštvo živopisnih okruženja. Međutim, same faze bi mogle da imaju malo više jednoličnosti u pogledu veličine; neke se osećaju poput ugriza u poređenju sa drugima, a neke se jednostavno predugo vuku.

Borba je očigledno u središtu pozornice i zapravo ima iznenađujuću dubinu. Imate dugme za izvođenje udaraca, a drugo za udarce; tapkanjem će se izvesti kombinacija, a mogu čak i da se mešaju. Koristeći se zajedno sa određenim usmerenim ulazima, oni takođe mogu da pokrenu posebne napade. Povrh toga, postoje i druge spajalice, poput dugmeta koje vam omogućava da izbegavate i parirate napade, i drugo za skakanje. Ali onda se Cobra Kai: Karate Kid Saga Continues nastavlјa da nagomilava na mehanici.

The Karate Kid Saga ContinuesZa razliku od igara kao što su Streets of Rage, kada su neprijatelјi koji padnu na pod sigurni od vaših napada, ovde možete da nastavite napad levim shoulder dugmetom. U međuvremenu, desno shoulder dugme može da se koristi za pokretanje napada koji koriste životnu sredinu, što dovodi do mnogih komičnih uklanjanja. Dodajte lične veštine kojima se pristupa držanjem desnog okidača, Dojo veština sa levim i ultimativnim napadom koji se pokreće pritiskom na oba istovremeno, i dobićete side-scrolling beat ’em up sa toliko opcija za napad da ste razmaženi za izbor.

GamePlayNisu sve lične veštine lika dostupne od samog početka, kao ni većina Dojo veština. Da biste ih otklјučali, morate da nabavite novčiće igrajući igru i dovršavajući izazove. Tada možete da krenete u Dojo i potrošite te novčiće da biste otklјučali nove veštine i nadogradili ih. A pošto neki od vaših izbora zaklјučavaju druge nadogradnje, postoji element strategije kako da razvijate vaše likove.

Verovali ili ne, još uvek nismo završili sa Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues složenošću. Ima kombinovani sistem koji nagrađuje spretno igranje vatrom i efektima smrzavanja koji vremenom nanose štetu. Razvijanje impresivne kombinacije je i način na koji oživlјavate vaše saigrače koji su oboreni u borbi, jer se nikada ne borite sami. Na kraju ćete imati na raspolaganju četiri karaktera i možete da se odmah prebacujete između njih pomoću d-pad-a. A zaokruživanje stvari je Gi i Belt sistem opreme koji pruža niz aktivirajućih efekata u zavisnosti od toga sa čime ste opremili.

The Karate Kid Saga ContinuesZapravo je impresivno kolika je dubina Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues. Za žanr koji se ponavlјa po prirodi, na raspolaganju vam je toliko opcija i promenlјivih u igri, da vam pažnja ostaje bolјa od većine. Šteta je što je sastavlјeno tako bedno. Iako je to lepa, živopisna igra sa pristojnim karakternim modelima, oni su prilično slabo animirani. Ni oni nemaju telesnost; često ćete se zateći kako se krećete kroz neprijatelјe dok ih napadate, izlazeći na drugu stranu dok udarate u vazduh.

Još problematičnije je to što se Cobra Kai: Karate Kid Saga Continues oseća nespretno. Napadi iz okruženja ne rade uvek kako bi trebalo, a redovi za standardni napad često se osećaju kao pogodak i promašaj jednostavno se ne oseća fino podešeno. Uz malo više poliranja stiče se utisak da je to mogao da bude neočekivani dragulј u žanru koji naizgled ponovo postaje popularan. Kao takva, postoje naznake da je u pitanju sjajna igra, ali je uništena od opšteg znanja o lošoj robi.

Ipak, ako ste veliki obožavatelј Cobre Kai, ovde ćete pronaći dovolјno dobroga da vam pruži nekoliko sati zabave, iako jednostavno nije baš ona igra koja je mogla da bude. Zahvalјujući Streets of Rage 4, side-scrolling beat ’em up traka je podignuta ove godine, i dok je Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues potpuniji, sadržajniji naslov u žanru, njegovo osnovno igranje nije baš do temelja. Možda će biti patch-ovan i ispuniti njegov potencijal? Do tada je to iskustvo koje će većina smatrati dosadno osrednjim.

Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues was last modified: 20 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues appeared first on ITNetwork.

Original Article