Clubhouse je otvoren za sve – više nije potrebna pozivnica

0
297

Aplikacija koja je oduševila brojne korisnike tokom dugotrajnih zatvaranja jer im je omogućila da na jednom mestu sa različitim ljudima (a često i poznatima i slavnima) raspravljaju o najrazličitijim temama i čuju njihove glasove – napokon je dostupna za sve.
Clubhouse je objavio kako je izašao iz beta-faze, postao potpuna aplikacija te je dostupna i za korisnike iOS-a i za Android-a. Svi koji žele da koriste aplikaciju i učestvuju u razgovorima više ne moraju da traže pozivnice. Dovoljno je da preuzmu aplikaciju na svoj pametni telefon, registruju se i priključe se nekom od razgovora.
"Otkako smo predstavili aplikaciju za Android sredinom maja, dodali smo 10 miliona korisnika, a otkako smo predstavili Backchannel prošle bedekhe, razmenjeno je 90 miliona direktnih poruka", pohvalili su se suosnivači Clubhousea Paul Davison i Rohan Seth i najavili neke nove opcije već za nedelju-dve.
Dodali su kako prosečni korisnik dnevno provede više od sata koristeći Clubhouse, a većina korisnika ne sluša samo tuđe razgovore, već u njima i aktivno učestvuje.
Podsetimo, iako Clubhouse sobe zapravo funkcionišu kao grupni telefonski pozivi, imaju puno veći kapacitet i moguće je organizovati javne sobe (u kojima može učestvovati bilo ko) i privatne sobe (u koje korisnici mogu ući na temelju poziva). Koliko je Clubhouse bio uspešan u svom konceptu spajanja ljudi tokom pandemije, najbolje govori i činjenica da su velike društvene mreže veoma brzo pokušale da kopiraju taj koncept. Neke sa više, a neke sa manje uspeha.

IT vestiOriginal Article