Civilization 7 – Apokalipsa u novom svetlu

0
59
civilization-7-–-apokalipsa-u-novom-svetlu

Civ 6 je predstavio koncept klimatskih problema dok će Civ 7 otići korak dalje sa novim apokaliptičnim scenarijom

Firaxis se konačno vraća u svet RTS-a i u toku je izrada Sid Meirove Civilizacije 7. Fanovi ove igre su veoma uzbuđeni i nestrpljivi povodom novog dela franšize. Pored aspekata igre na koje smo svi navikli, bilo bi poželjno kada bi se vratio jedan zanimljiv i neočekivan dodatak koji se pojavio u 6. delu, a to su klimatske promene.

Međutim, iako su bile zanimljiv dodatak, klimatske promene u ovom delu nisu baš imale uticaj i značaj kakav se očekivao. Vrlo lako su se mogle izbeći i nije bilo teško iščupati se iz problema – a trebalo je da bude. Nije se uopšte stekao osećaj kao da imaju velike posledice i da mogu da dovedu do smaka sveta – a realnost je i te kako drugačija. 

Klimatske promene i smak sveta

Klimatske promene i te kako mogu, i imaju apokaliptične posledice na okruženje i zemlju. Nadamo se da će Firaxis odlučiti da u 7. delu serijala to predstave na taj način. Da se oseća napetost, opasnost i potpuno apokaliptičan scenario, jer, u realnosti, sasvim je moguće da našu civilizaciju u nekoj bliskoj budućnosti čekaju apokaliptična vremena kao posledica lošeg ophođenja čovečanstva prema prirodi.

U igri bi to tek trebalo da bude pojačano i predstavljeno još opasnije i traumatičnije. S obzirom da su ove novine dobro prošle u 6. delu i sasvim su opravdano ubačene, nadamo se da će Civilizacije 7 otići korak dalje i dovesti pravu apokalipsu. Da li ste igrali prethodne delove ove franšize? Ako niste, možda je vreme da probate da vodite svoju civilizaciju i oprobate se u ovoj strateškoj ulozi. Da li ćete vi izbeći apokalipsu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More