CI Games se pridružuje talasu otpuštanja developera

0
78
ci-games-se-pridruzuje-talasu-otpustanja-developera

2023. je bila jedna od najgorih godina za developere igara, sa bezbroj studija koji su ili otpustili veliki deo svog osoblja ili su se jednostavno potpuno zatvorili. Nažalost, 2024. ne izgleda da će biti drugačija, sa više studija koji najavljuju otpuštanja.

S obzirom da je 2023. bila tako loša godina za zatvaranje studija i otpuštanja uopšte, izdanje Kotaku je preuzelo na sebe da dokumentuje “sva otpuštanja iz 2024. kako se dešavaju”. Nažalost, samo par nedelja u ovoj godini i već je otpušteno na hiljade developera, a najnoviji dolaze iz CI Games i Behaviour Interactive.

Za neupućene, CI Games je izdavač Lords of the Fallen iz 2023. i takođe je poznat po Sniper Ghost Warrior serijalu. Objavivši na Twitteru, CEO CI Games Marek Tyminski je rekao:

“Da bi se očuvala poslovna snaga i stabilnost, CI Games je doneo tešku, ali neophodnu odluku da sprovede ciljano otpuštanje, koje će uticati na otprilike 10% zaposlenih u kompaniji. Želeli bismo da se zahvalimo svakom od njih za ulogu koju su imali tokom svog vremena kod nas. Dalje se vrše optimizacije poslovanja na organizacionim procesima i procesima.”

Iako još uvek nisu pravilno to adresirali, developer Dead By Daylight, Behaviour Interactive, potvrdio je Kotakuu da je oko 45 zaposlenih otpušteno iz njihovog studija ranije ovog meseca.

2023. je videla preko 6000 developera koji su izgubili posao – strašan rezultat za industriju. Nažalost, čini se da će 2024. biti još gora, sa preko 3000 zaposlenih koji su već otpušteni za samo nekoliko nedelja. Nadamo se da se ovaj trend neće nastaviti tokom cele godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More