Chromebook Vero se može popravljati i reciklirati

0
40

Jeftini Chromebook prijenosnici predstavljaju odličnu alternativu klasičnim laptopima, ponajviše zbog cijena, no do sada ih baš nismo mogli vezati uz pojam održivosti.

Acer je sada predstavio svoj prvi Cromebook prijenosnik Vero 514, na pogon Chrome OS-a, koji je smješten u njegovu "eco-friendly" liniju Vero, što znači da je proizveden s idejom da se može lako popravljati i reciklirati, što mu uz ekološku komponentu pruža i duže trajanje.

Nekih 30 posto kućišta izrađeno je od reciklirane otpadne plastike izvađene iz mora, dok je udio tog materijala na tipkama i do 50 posto.

To prijenosnik ne čini manje izdržljivim, jer je prema Aceru izrađen prema vojnom standardu što mu garantira da se neće oštetiti ako vam padne s 1,2 metra visine na čvrstu podlogu.

Nadalje, donji poklopac kućišta je lagano odvojiv zbog standardnih vijaka, što uvelike olakšava popravke, zamjenu dijelova i nadogradnje.

Chromebook Vero 514 pogone Intel Core procesori 12. generacije, a 1080p zaslon je nudi 100 postotnu pokrivenost sRGB boja ukoliko je malo prigušen na svjetlinu od 300 nita.

Prema Aceru, baterija uređaja će vam ponuditi do 10 sati autonomnog rada, a podrška za brzo punjenje omogućuje da je napunite za 30 minuta do kapaciteta od 50 posto.

Na uređaju se nalaze dva USB-C porta, jedan USB-A i HDMI. Uređaj će se na tržištu u Europi naći u studenom ove godine po cijeni od 599 eura, što ga čini nešto skupljim od najjeftinijih Chromebookova na tržištu, ali Acer vjeruje da će kupce privući upravo zelenom komponentom, popravljivošću i dugovječnošću, što će im u konačnici donijeti uštede.

Original Article