Chrome je nesumnjivo neprikosnoveni šampion sveta browsera

0
54
chrome-je-nesumnjivo-neprikosnoveni-sampion-sveta-browsera

Telefoni 23/H1


PCPress.rs Image

Postoji još jedan, na drugom mestu, a onda su tu svi ostali. 

PCPress.rs Image

Ko drži drugo mesto sa mnogo manjim udelom tržišta?

Tržišni udeo Chrome-a već nekoliko godina iznosi preko 60%. Ono što je posebno primetno jeste koliko su Microsoft-ovi browseri daleko po tržišnom udelu. Da budemo fer, sve je počelo nizbrdo za Microsoft još 1997. godine kada je sudija Okružnog suda SAD Thomas Penfield Jackson odlučio da Microsoft više ne sme da isporučuje IE 4.0 sa Windows-ima.

Iako je Microsoft konačno i trajno okončao zastareli IE 2022. godine, i uložio mnogo napora u Edge, uključujući i funkcionalnosti veštačke inteligencije, Microsoft-ovi browseri nikada nisu privukli pažnju. Edge je stekao udeo, ali za četiri godine, on još uvek čini samo 5% ukupnog tržišta. Naravno, postoje neki ublažavajući faktori ovde. Analiza tržišnog udela Statiste obuhvata sve platforme, uključujući telefone. iPhone-ovi dolaze sa prilično sposobnom verzijom Safari-ja, a čak i Android telefoni koji dolaze sa browserem koji je vlasnički za prodavca, obično dolaze sa Chrome-om

Veličina svega ovoga je veoma zanimljiva, posebno kada razmislite o relativnoj veličini tržišta. Chrome poseduje 60% tržišta. Safari (uglavnom zbog iPhone-a) poseduje jednu trećinu te količine. I Microsoft čini četvrtinu toga.

Dakle, to je to. Chrome je neprikosnoveni šampion. Safari (uglavnom zbog iPhone-a) je na drugom mestu. A Edge, Firefox, IE i svi ostali bore se za preostalih 5% tržišnog udela.

Izvor: Zdnet

PC Press Studio


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.