Chernobylite

0
202

Chernobylite, nezavisnih programera The Farm 51, ima mnogo toga što se događa. Kao avantura vođena pričom, Chernobylite tka fascinantnu priču koja vuče igrače kroz promenlјivi pejzaž po uzoru na lokacije iz stvarne nuklearne elektrane u Černobilu i Pripjata pomešanih sa čudovištima, vojnicima i strahovima. Kao osnovna RPG građa, Chernobylite nudi dobar izbor sakuplјanja, izgradnje i upravlјanja. Kao horor iskustvo preživlјavanja, Chernobylite kombinuje pristojno pucanje sa solidnim stelt sistemom i povremeno isporuči preplašivanje. Povezivanje svih ovih različitih stilova igranja u jedan paket teška je perspektiva, ali Chernobylite uspeva da svaki deo prenese u nešto povezano i zabavno.

Igran kao avantura u prvom licu, Chernobylite deli vreme igrača između akcionih RPG segmenata i osnovnih delova građenja. U prvom, igrači će istražiti različito otvoreno područje u svetskom stilu u blizini černobilske elektrane da bi izvršavali misije, prikuplјali resurse, provući se ili se borili protiv vojnika i čudovišta i stupiti u interakciju sa nepoznatim lokacijama susreta, sve u pokušaju da saznaju šta se dogodilo glavnom junaku Igor-ovoj verenici Tatyana-i. Upravlјačka strana Chernobylite-a zadaje igračima upotrebu resursa koje su stekli u svetu za ishranu i smeštaj saputnika (koji takođe mogu da budu poslati u njihove sopstvene misije) i izgradnju baze sa zanatskim stanicama, komfornim predmetima i još mnogo toga.

ChernobyliteU misijama, igrači će se naći u lepom i atmosferskom pejzažu. Od napuštenih parkova do obraslih močvara, na kartama Chernobylite-a postoji lepa raznolikost koja je proširena dinamičnim vremenskim sistemom koji uklјučuje oluje sa gromovima, oblake zračenja i kišu; lјubitelјi serije STALKER naći će se kao kod kuće. U misijama, osim klјučnog cilјa, često se na mapi nalaze tačke interesa. Ideći do njih, igrači bi mogli da nađu neobične NPC-ove za razgovor i trgovanje, tragove koji će pomoći u rasvetlјavanju zavere oko Tatyana-inog nestanka ili direktnih preplašivanja. Ponekad im činjenica da su ovi susreti označeni na mapi oduzima gravitaciju, ali s veličinom svake oblasti bilo bi ih lako propustiti bez pomoći. Zastrašujući susreti definitivno gube neki sjaj kada igrači znaju da znak pitanja kojem se približavaju ima jedan u tri šanse da bude prepad.

ChernobyliteBorba je funkcionalna, a postoji i duboki sistem prilagođavanja oružja. Neprijatelјski vojnici su kompetentni, ali Chernobylite nudi igračima priliku da se ušunjaju, što znači da često postoji više načina da se uhvate u koštac sa angažovanjem. Čudovišta začinjavaju stvari većim zdravlјem, brzim kretanjem i teškim udarnim napadima. Konačno, tu je i Black Stalker, neprijatelј koji se oseća kao Resident Evil 2 Remake-ov Mr. X. Kako se igrači približavaju određenim cilјevima, Black Stalker počinje da ih lovi po celoj karti. Pametno skrivanje i šunјanje mogu da izbegnu direktan sukob, ali postoji izvesno uzbuđenje znajući da bi svako dodatno vreme provedeno u plјački moglo da izazove gnev ovog strašnog neprijatelјa.

ChernobyliteIzrada predmeta i izgradnja baze mogu da izgledaju kao da nisu na mestu u igri koja je usredsređena na priču, ali Chernobylite uspeva da u narativ uplete kolekciju predmeta, izradu i upravlјanje bazom. Igraču će trebati dobar tim saputnika da bi izveo veliku plјačku na samoj pogonskoj jedinici, a održavanje njihove kondicije i sreće glavni je deo izrade baza. Postoji čvrst osećaj napretka dok igrači prelaze od jednog prijatelјa i roštilјa na rešetkastu bazu punu proizvodnje oružja, odmorišta, pa čak i bašti. Igrači možda neće dobiti onu vrstu slobode koja može da se nađe u namenskim zanatskim igrama poput Valheim-a, ali ima još mnogo toga da se uradi. Prikuplјanje predmeta za izgradnju ovih struktura nikada se nije osećalo opterećujuće, jer postoji radarski predmet koji omogućava igračima da povremeno pinguju okolinu, ističući prikuplјive resurse.

Chernobylite-ova mešana kolekcija stilova igranja lepo se spaja. Narativ je privlačan, svet je atmosferski, borba je čvrsta, a građenje baza je pristojno. To možda nije STALKER igra, i njena eklektična kolekcija elemenata integrisana je sa različitim stepenom uspeha, ali Chernobylite nudi dostojnu zamenu, punu njegovih čari i hirova koji će mu omogućiti da stoji na nogama.

Chernobylite was last modified: 2 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Chernobylite appeared first on ITNetwork.

Original Article