ChatGPT omogućuje interakciju putem glasovnih razgovora

0
77
chatgpt-omogucuje-interakciju-putem-glasovnih-razgovora

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Korisnici sada mogu razgovarati sa chatbot-om.

PCPress.rs Image

Značajna funkcija

OpenAI je u septembru uveo mogućnost glasovnih razgovora sa ChatGPT-jem na Android-u i iOS-u. Na taj način korisnicima je pružena mogućnost da komuniciraju sa chatbot-om ako žele.

Međutim, kompanija je tada tu funkciju omogućila samo pretplatnicima na Plus i Enterprise planove, uz obećanje da će je konačno omogućiti i drugim grupama korisnika. Sada je suosnivač OpenAI-a Greg Brockman objavio da su glasovni razgovori na ChatGPT-u dostupni svim korisnicima na mobilnim uređajima.

Kada je kompanija prvi put predstavila glasovne razgovore, priznala je da sposobnost stvaranja “realističnih sintetičkih glasova samo na osnovu nekoliko sekundi stvarnog govora” nosi nove rizike.  To bi moglo omogućiti zlonamernim osobama da imitiraju javne ličnosti ili bilo koga drugog.

Zbog toga je odlučeno da se glasovna funkcija ChatGPT-a fokusira na razgovore. ChatGPT koristi tehnologiju tekst u govor (TTS) koja može „proizvesti zvuk sličan ljudskom govoru koristeći samo tekst i kratki uzorak stvarnog govora“.

OpenAI je sarađivao sa profesionalnim glumcima kako bi razvio ovu mogućnost. Korisnicima je na raspolaganju pet različitih glasova koje mogu izabrati prilikom korišćenja ove funkcije. Ova raznolikost glasova omogućuje korisnicima da odaberu preferirani ton ili stil govora koji žele da koriste u komunikaciji sa ChatGPT-jem.

Može potrajati dok funkcija stigne do svih korisničkih naloga. Još uvek nije poznato da li korisnici moraju da aktiviraju ovu funkciju da bi joj pristupili. Korisnici koji su pretplaćeni na uslugu morali su da aktiviraju tu funkciju u podešavanjima svog naloga.

Brockman je najavio široku implementaciju ove funkcije nakon što je već napustio mesto predsednika OpenAI-a. On je odlučio da sam napusti poziciju nakon što je odbor kompanije otpustio Sem-a Altman-a sa mesta izvršnog direktora. To je izazvalo pometnju u kompaniji jer su drugi visoko rangirani zaposleni podneli ostavke u znak protesta. Ostatak zaposlenih zapretio da će dati otkaz ako se Altman ne vrati na svoju poziciju.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.