CetusPlay: koristite mobitel kao daljinski upravljač za Android TV box (kao miš i tipkovnicu)

0
153

CetusPlay – TV Box daljinski upravljač je besplatna aplikacija za mobitele s kojom možete upravljati svojim Android TV box-om sa mobitela.

Imate sve normalne komande kao na daljinskom, ali imate i tipkovnicu što je super korisno ako morate utipkati recimo link na IPTV m3u listu, ali i miša koji je super za surfanje Chrome-om.

Nije teško za podesiti – snimio sam kratke video upute (pretplatite se na moj Youtube kanal – besplatno je: https://goo.gl/iMnXte, pratite me i na Facebook-u: https://www.facebook.com/bswireless.brodski.stupnik/):


Znači, mobitel i TV box moraju biti na istoj WiFi mreži, na mobitel instalirate CetusPlay aplikaciju iz Play trgovine:

CetusPlay – Android TV-Box / Fire TV-Fernbedienung (Free+, Google Play) →

Kad pokrenete CetusPlay aplikaciju na mobitelu, pronaći će na mreži vaš TV box te automatski na njega instalirati potrebnu aplikaciju, nakon čega dodijelite toj aplikaciji potrebna prava na TV boxu i to je to, daljinsko upravljanje će raditi.

Kako bi mogli koristiti mobitel kao miš, onda morate uključiti USB ukljanjanje pogrešaka u Opcijama za razvojne programere, a za tipkovnicu morate aktivirati CetusPlay input tipkovnicu u postavkma TV box-a te ju odabrati za zadanu tipkovnicu (oboje sam pokazao u videu).

Ako imate kakvih pitanja, pitajte ispod članka ili ispod videa na Youtube-u. Upišite svoju email adresu ako želite dobivati obavijesti o novim člancima na blogu:

LoadingOriginal Article