Četiri UEPS priznanja za Direct Media Creative

0
141

Kampanja kreativaca Direct Medije “Kad budeš bila spremna”, posvećena žrtvama seksualnog nasilja, osvojila je čak četiri priznanja na ovogodišnjem UEPS takmičenju.

PCPress.rs Image

Kampanja koja je prerasla u svojevrsni pokret podrške, osvojila je prvo mesto u kategoriji Kreativna upotreba medija, dve srebrne medalje u kategorijama OOH kampanja i Online marketing kampanja i bronzanu medalju u kategoriji CSR – Profitni sektor.

Ovaj projekat sektora Kreative Direct Medije i Alma Quattro kao medijskog partnera, na čelu sa Stefanom Gajićem, art direktorom Direct Medije kao idejnim tvorcem kampanje, nastao je spontano, u želji da se žrtvama seksualnog nasilja pruži podrška i da odgovor na pitanje koje jedan deo javnosti postavlja žrtvama: zašto nisu rekle ranije?

U skladu sa ciljem projekta, kreirana je poruka koja ilustruje vreme i podiže svest o tome koliko je ono važno žrtvama seksualnog, ali i drugog nasilja. Da bi se cela poruka „Kad budeš bila spremna“ ispisala potrebno je vreme. Slogan se pojavio kada je bio spreman, baš kao što je i žrtva istupila kada je bila spremna.

“Ponosni smo na to što ova kampanja niže nagrade i dobija simpatije stručne javnosti, kolega iz industrije. Činjenica da je osvojila čak četiri priznanja u različitim kategorijama, dovoljno govori o kompleksnosti projekta i potrebi da on komunicira sa najširom ciljnom grupom po zaista osetljivoj temi. Drago nam je što je ova komunikacija bila uspešna i što je naša poruka osnažila veliki broj žrtava seksualnog nasilja”, izjavio je Stefan Gajić, Art Director u DIRECT MEDIA United Solutions.

Ako još uvek niste, obavezno pogledajte “Kad budeš bila spremna” video:

Spisak svih dobitnika UEPS nagrade možete videti ovde.

The post Četiri UEPS priznanja za Direct Media Creative first appeared on PC Press.Original Article