CD Projektu skočila dionica nakon Muskovog Tweeta

0
54

Svi dobro znamo da je lansiranje igre Cyberpunk 2077 bilo prava katastrofa za developera CD Projekt Red, pa su mnogi gameri tražili povrat novca zbog silnih bugova, posebice oni na PS4 i Xbox One konzolama, koji su se osjećali prevarenima jer dobili igru koja izgleda poput naslova starog 10 godina.

U trenutku kada CD Projekt užurbano radi na patchevima koji bi trebali igri unijeti novi život (i kvalitetu) bez bugova, poljskom developeru je stigla neočekivana podrška koja je direktno utjecala na rast cijene dionice tvrtke.

Šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk na svojem je Twitter profilu prvo objavio post u kojem je rekao da je "estetika Cyberpunka 2077 nevjerojatna", a potom je objavio novi u kojem je naveo da će se taj "kompleksni futuristički naslov moći igrati na Teslinom novom Model S Plaid automobilu".

Dionica CD Projekt Reda je za samo 4 dana nakon toga porasla za 40 posto.

Musk je prvi put pokazao zanimanje za najveću ikad produkciju CD Projekta još 2019. godine. Ubrzo nakon što je igra predstavljena prošlog mjeseca, izjavio je da ju je kratko igrao i da "izgleda prilično dobro".

CD Projekt Red je prošli tjedan izdao prvi veliki patch za igru, a tijekom veljače bi se trebao pojaviti novi koji će navodno u potpunosti srediti Cyberpunk 2077.

Živi bili pa igrali.

Izvor: Bloomberg

Original Article