CD Projekt Red ne želi da bude kupljen, želi da ostane nezavisna kompanija

0
57
cd-projekt-red-ne-zeli-da-bude-kupljen,-zeli-da-ostane-nezavisna-kompanija

Uprkos velikom uspehu sa serijalom The Witcher i Cyberpunk 2077, CD Projekt Red se konstantno pojavljuje u glasinama o preuzimanju. Kompanija započinje 2024. godinu jasno stavljajući do znanja da nije zainteresovana za spajanje sa većom kompanijom i planira da ostane i nastavi da raste kao nezavisna kompanija.

Razgovarajući sa poljskim medijem, Parkiet, glavni strateg CD Projekta, Adam Kiciński, izjavio je da kompanija nije zainteresovana za prodaju kako bi se pridružila većoj kompaniji. Zapravo, kompanija očekuje da će za nekoliko godina biti “veća i jača”.

Evo relevantnog citata: “Nismo zainteresovani da se integrišemo u bilo koju veću entitet. Tokom čitavog našeg života radili smo na poziciji koju trenutno zauzimamo. Verujemo da ćemo za nekoliko godina biti još veći i jači.”

CD Projekt Red trenutno radi na nizu igara, uključujući spin-off igru Witcher, Witcher 1 remake, potpuno novu trilogiju Witcher i nastavak Cyberpunk 2077. Kompanija je takođe videla kontinuirano snažnu prodaju za The Witcher 3 i Cyberpunk 2077, kao i njenu visoko hvaljenu ekspanziju Phantom Liberty.

Ne znamo kada će prva od ovih novih igara izaći. Šanse su da su nastavak Cyberpunk-a i sledeća igra Witcher još daleko. Međutim, manji projekat poput Witcher remake, ili Witcher spin-off The Molasses Flood bi mogao da se pojavi ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More