CD Projekt postao najvrednija evropska kompanija u industriji igara

Poljski CD Projekt je sa najnovijom procenom vrednosti od 8,13 milijardi dolara postao najvrednija evropska kompanija u industriji video igara, čime je preuzeta titula od kompanije Ubisoft, koja trenutno ima vrednost na tržištu od 8,12 milijardi dolara.

CD Projekt je visoku vrednost postigao u prethodnim godinama zahvaljujući visokom kvalitetu igara, kao i solidnom poslovanju sa GOG platformom. Naslov koji je doprineo porastu vrednosti je svakako The Witcher 3: Wild Hunt, koji i nakon 5 godina od izlaska nastavlja da se prodaje odlično i beleži veliko interesovanje.

CD Projekt je po zaradi u odnosu na developere smeštene izvan Starog kontinenta, dosta daleko, pošto Take-Two vredi 16 milijardi, Electronic Arts preko 34 milijardi dolara, dok su Activision i Nintendo procenjeni na više od 50 milijardi.

Zanimljivo je videti da je CD Projekt sa igrama koje možete izbrojati na prste uspeo da nadmaši Ubisoft koji gotovo svake godine izdaje po 4-5 AAA igara. Svakako, poljski developer je zasluženo stigao do ovoga i vrednost će nastaviti da raste kada se Cyberpunk 2077 pojavi u javnosti.

Ova kompanija dosta pažnje posvećuje razvoju igara, zbog čega ima malu ali kvalitetnu biblioteku, a ove godine će najnoviji član postati upravo Cybepunk 2077, koji će se ujedno pojaviti i za next-gen konzole. CD Projekt Red je objavio da će uskoro krenuti sa produkcijom nove The Witcher igre, trenutno najvrednije franšize koju ima u vlasništvu.

The post CD Projekt postao najvrednija evropska kompanija u industriji igara appeared first on PLAY!.

Original Article