Capcom-ova Mega Man franšiza se možda nastavlja

0
69
capcom-ova-mega-man-fransiza-se-mozda-nastavlja

Mega Man ima dugu i značajnu istoriju u svetu video igara i ovo je jedna od najpopularnijih Capcom franšiza koja traje već decenijama. E sad, pitanje je  da li traje i da li će nastaviti da traje.

Na nedavnom sastanku akcionara, Capcom je nazvao ovu franšizu “jednom od istorijskih franšiza Capcoma” i napomenuo da je “voljena od strane fanova“. Međutim, od odlaska dizajnera Keijija Inafunea, Mega Man se retko pojavljuje, a “Plavi Bomber” se poslednji put pojavio u glavnoj igri 2018. godine, dok je poslednje veliko konzolno izdanje za Mega Man X bilo 2005. godine.

Ali, ohrabrite se, fanovi Mega Mana. Capcom kaže da još uvek razmišlja o budućnosti serijala, a to uključuje i starije favorite poput Sengoku Basara i Onimusha.

“Razmatramo kako da pristupimo proizvodnji novih nastavaka serijala, što zahteva mnoge faktore, uključujući razvoj čvrstog koncepta, ideja i gejmpleja”, kaže Capcom.

Komentari Capcoma slede nakon izlaska Mega Man Battle Network Legacy Collection, koja je uspela da proda preko 1 milion primeraka od izlaska u aprilu. Capcom je takođe prikazao Mega Man X Dive Offline na nedavnom Capcom Showcase-u, koji je planiran za izlazak na Steamu, iOS-u i Androidu.

Bogata istorija Mega Mana seže do vremena NES konzole, a u narednim godinama, Capcom je izdao mnogo više igara iz franšize, kao i mnoštvo spin-offova, što je neke dovelo do prigovora da ima previše Mega Man igara.

Inafune je napustio Capcom 2010. godine, što je dovelo do otkazivanja nekoliko projekata, uključujući dugo očekivanu igru Mega Man Legends 3. Od tada, Mega Man se uglavnom pojavljivao u retro kolekcijama i mobilnim naslovima, sa najvećim izuzetkom u vidu sasvi okej prihvaćenog i ocenjenog Mega Man 11. Što se tiče Inafunea, njegov pokušaj da ponovo stvori magiju Mega Mana sa igrom Mighty No. 9 bio je poznat kao neuspeh.

Šta vi mislite, da li treba ova franšiza da se nastavi ili da ostave na ovom broju na kom jeste?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More